Pizzakit från helvetet

I går kväll firade jag och älskaren R in att det var sista dagen på jobbet för honom, och att han nu har hela fem veckors semester. Vi hade köpt ett pizzakit, och tänkte göra en riktigt god pizza och kanske dricka ett glas sürt ütländskt jävla rödtjut. Brukar inte köpa den här sortens pizzakit, utan ett annat, ett som är bra. Det här är inte bra. ”Pop! Bakery by Sara Lee”.

Pop! Bakery by Sara Lee pizzakit

Hur som helst, jag gick ut och drog upp en lök ur trädgårdslandet och plockade lite oregano och basilika. Hackade lite oliver, salami och köken, och rev ost. Tog fram mitt pizzakit ur kylen, tog ut det ur kartongen, la innerförpackningen på en plåt och började försöka öppna den. Och vad händer? Jo, POP! Det smäller högt så fort man lossar lite på papperskanten i ena hörnet. Och så väller degen ut som på alldeles för tjocka ungdomar med midjekorta tröjor och för korta shorts. En degexplosion.

Pop! Bakery by Sara Lee pizzakit

Inte bra. Man får försöka bända upp kartongrullen, och medan jag gjorde det gick det mesta åt helvete. Sen stod jag där med en svullen, oljig degklump som är ihoprullad utan något bakplåtspapper inuti. Värdelöst. Tog fram ett papper och la på plåten, och sen rullade jag ut degen. Den var tre centimeter tjock i ena kanten, och ungefär en halv centimeter i andra änden. Det krävdes alltså en hel del modifiering och kavling för att få den någorlunda platt och jämn. Och jag tyckte ändå att den var alldeles för tjock.

Brukar köpa någon annan variant av pizzakit med inrullat bakplåtspapper. Det är bättre och mindre flottigt, men fanns inte när vi handlade. Dessutom har konstruktörerna av det andra kommit på att det kanske inte är så bra att lägga saker som jäser i en lufttät pappbehållare. Hade jag haft lust att baka ut en pizzadeg på en plåt hade jag för fan gjort min egen jävla deg, för det tar inte många minuter. Men nej, jag köpte ett pizzakit för att slippa, och inte slapp jag för det. Jävla skitgrej. Och vet ni vad? Det har hänt en gång förut, men då hade jag inte ens rört innerförpackningen, utan bara låtit den ligga i rumstemperatur i en halvtimme. Men nu vet vi i alla fall varför den heter ”Pop!”…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/pizzakit-fran-helvetet/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 6, 2013 kl. 10:08
  • Svara

  Vad fan? Inte ens jag köper sånt här skräp. Du brukar ju raljera om bra matvaror och hur mycket skräp som säljs och så köper du ett pizzakit? 😀
  Hur smakade det förresten? För när det jäst färdigt och ni smuttat på ert importerade rödtjut måste det väl i alla falla ha provsmakats?

  1. Hahaha, ja, fick lite vatten på min kvarn då! Jag brukar göra egen deg, men jag orkade inte (ont i händerna), och dessutom slapp jag koka tomatsås. Smaken var det inget fel på, men den blev alldeles för tjock. Har i och för sig en ganska liten ugn på lantstället, så plåten var inte normalstor.

  • Farsanjuli 6, 2013 kl. 12:57
  • Svara

  Det heter rödtjüt.

  1. Just ja. Tjüüüüüt. Och döda djür.

  • Respelionjuli 6, 2013 kl. 13:57
  • Svara

  Jaha. Jag har aldrig hört talas om pizzakit, men nu tänker jag minsann aldrig köpa något. Nu blev jag sugen på pizza bara för det.

  1. Nej, det var sista gången för mig med – i alla fall den här varianten. Det är en ihoprullad deg och en burk tomatsås i ett kit, ganska praktiskt om det hade funkat. Men vad bra, då kanske du slipper tänka ut vad du ska äta till middag? 🙂

  • Tofflanjuli 7, 2013 kl. 09:22
  • Svara

  Fy vilken skit! Ska jag aldrig köpa!

  1. Riktigt dålig konstruktion! Synd att den var god.

  • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 06:04
  • Svara

  Jodå samma erfarenhet. Nej tack.

  Tips:
  St Maria (tror jag) extra tjocka tortillabröd, tror det står pizzabröd på påsen(Texmexhyllan)
  Tunt med avrunnen basilika tomatfond på brödet, smula köttfärs o äkta feta ost, salladslök, oliver, dela med äggskärare. Halva coctailtomater, en tsk citronpeppar och vanlig riven ost i påse. Eller andra valfria ingredienser, typ salladskyckling, strimlad skinka el bacon ja på påse.
  In i ugn på 200 grader över och undervärme ca 8 minuter. Klart. Jättegott. 🙂
  Numera finns det även strimlade grönsaker i kyldiskarna, så köp en påse strimlad vitkål, och gör blìxtsnabb pizzasallad m italiensk salladsdressing. På flaska eller påse.

  1. Hmm, intressant. Ska kolla upp det, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.