Nyfikna kalvar

Om man tar en liten promenad på lantstället kommer man till bondgården. Där finns det kor, ingen stor överraskning. De brukar promenera runt i hagen här utanför på kvällarna, och man får passa sig för en och annan komocka i gräset. Men jag fick en söt överraskning på kvällspromenaden häromdagen – en liten inhägnad full med ganska färska kalvar! Alla kalvar var små tjurar, och en del hade fortfarande baby-luddet kvar. Och nyfikna var de. Så här såg det ut när jag klev fram till staketet.

Söta och nyfikna kalvar

Jag kan även meddela att kalvar har väldigt slemmiga mular och tungor. Fingrar stoppas in på egen risk, har jag märkt. Det är så mysigt att gå kvällspromenader här, när alla människor och hundar är inne i stugorna, det börjar skymma och alla andra djur börjar komma fram. Paddor, ormar, rådjur och älgar.

Ett och annat vildsvin härjar i skogarna här också, men de undviker jag helst. De är stenhårda – betongsuggor på riktigt. Bilar blir totalkvaddade om de krockar med ett vildsvin. Den där Nikolai Valujev, ”the beast from the east”, en rysk tungviktsboxare, brottade ju ner ett vildsvin när det attackerade familjens hund, sen tog han hem det och åt upp det eftersom hans diet innehöll 3 kilo kött om dagen… Nej, jag föredrar att möta ett gäng nyfikna kalvar när jag är ute och går. De är godare också, och säkert lättare att brotta ner.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/nyfikna-kalvar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.