Röda bomber färdiga

Min Scotch bonnet-planta har till samlat sina sista krafter och med hjälp av en hel del sol och näring, lyckats åstadkomma två ganska stora, klarröda frukter. Bomber, för det skulle säkert gå att åsamka en hel del smärta med dem… Men kolla, visst är de vackra!

Scotch bonnet har mellan 100.000-350.000 scoville. Mina bomber är färdiga!Plantan har tappat några löv då och då under hela förloppet sedan blommorna pollinerades, antagligen för att all kraft har gått åt till att få mina stackars små bomber att mogna. Nu ser den ganska ynklig ut, men den får vila sig i form – antagligen ända till nästa sommar – innan eller om den får för sig att blomma igen. Den tappar nog alla blad på vintern ändå.

Ska ta ut några frön och torka så småningom, om plantan inte överlever den här pärsen. Den behöver nog en större kruka och mer näring nästa år, för den har sett bra hängig ut. Det hade i och för sig jag också gjort, om jag varit tvungen att producera upp till 350.000 Scoville… Men nu får frukterna ligga till sig ett tag, tills jag vågar laga jerk chicken (en maträtt, inte en kyckling som är dum i huvudet) eller torkar dem. Men jag lyckades!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/roda-bomber-fardiga/

2 kommentarer

    • Piafiajuli 17, 2013 kl. 17:40
    • Svara

    Sjukt snygga! Antagligen en smakexplosion så tår-ögonen och de rodnande resterna av gommen tar en resa till majonnäsland… 🙂 Själv väntar jag på små skott av vanlig paprika som låååångsamt gror i krukan. Men, vem sjutton har bråttom…?

    1. Hahaha, majonnäsland!! Dit vill jag åka. Det verkar ta en halv evighet innan de ändrar färg, hoppas att de blir goda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.