Snok och sällskap

I går var det helt underbart väder! Älskaren R åkte till lägenheten och hämtade post på förmiddagen, och jag drällde på tomten och gjorde lite pappersjobb. I solen, så jag hade ganska röda kinder på kvällen. När R kom tillbaka var han ute och pysslade lite med fönster och klätterträdet till katterna, men ropade på mig. Vi hade fått sällskap. En ganska lång snok, den var nog närmare en halvmeter lång!

En snok som solade på en sten på lantstället. Mörkt grå med gula fläckar bakom huvudet.

Den låg och solade i stentrappan, och verkade ha det ganska bra. R tog på sig handskarna och försökte plocka upp den (!?), men då blev den skitsur, rullade ihop sig till en liten boll och gjorde ett utfall mot honom. Haha! Stackars snok. Den tröttnade ganska fort och ringlade iväg någonstans under huset.

Sedan fick vi mer sällskap, i form av en släkting till R med tillhörande dam. Käkade middag tillsammans, sjukt god fläskytterfilé som ”svärfar” rökt i sin lilla låda, nyupptagen färskpotatis och en massa olika sorters såser. Delikat. De hade husvagnen med sig och sov över, så i dag händer det säkert saker också. Och i eftermiddag kommer kompisar till mig och R hit och käkar, sedan bär det tydligen av in till den lokala tätorten på kvällen. Det händer saker för de motorintresserade – jag följer med för att köpa en glass av lokal produktion, och för att se något annat än spenaten utanför huset en stund.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/snok-och-sallskap/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 17, 2013 kl. 10:31
  • Svara

  Najs som 08:rna säger. 😀 Ett fint exemplar av en Natrix Natrix. Jag tycker ormar är superballa och kollar alltid in vad det kan vara när det ringlar framför fötterna eller prasslar i skogen. Snoken kan bli låååång och gammal. Har dom tur kan de bli 25 år.
  Synd bara att de håller på att försvinna. De vill gärna övervintra i komposter eller gödselstackar. Fixa en sådan på lantstället så är ni schyssta mot snokarna. 😀

  1. Jag gillar dem också! Kompost har vi, och gödselstack finns på gården bakom. Kryllar av orm här, eftersom stället består av stenrösen! Lovar att ta extra god hand om dem här. :mrgreen:

  • Petterjuli 17, 2013 kl. 10:47
  • Svara

  Bra. Ormar är ju coooola. Du visar att det finns hopp om mänskligheten. De flesta verkar ju annars anse att allt som kryper på tomten ska avlivas eller avlägsnas. Det är som med kärnkraften. Alla vill ha den men ingen vill slutförvara.
  Likadant med djuren. Folk gillar dom men dom kan vara någon annanstans.

  1. Här ska inga ormar avlägsnas! De är dessutom bra mot oönskade turister som går ner på vår brygga. ”Varning för orm” på en skylt är väldigt effektivt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.