Chili-mix färdig!

Nu har alla chiliplantor burit frukt! Det finns fortfarande mängde kvar att skörda, och en hel del har vi redan använt. Vi avnjöt den första spetspaprikan häromdagen, men jag måste säga att den var lite av en besvikelse. Ganska smaklös och inte särskilt spännande – men det var ju ändå speciellt eftersom det var den första vi har odlat själva! Vi har fått runt 20 spansk peppar, 2 Scotch bonnet, vi väntar på att 5 paprikor till ska mogna, och så har vi skördat kanske 20 röda piri piri och några habaneros. Det är mycket chili kvar på plantorna, så vi kommer att ha så att det räcker hela året.

Blandad chili. Spetspaprika, Scotch bonnet,

En del är lite skrumpna, men de ligger på tork. Efter sommaren kommer vi nog inte att behålla hälften av plantorna, för nu har vi två av varje sort. En kruka av varje räcker, för några sorters chili får så höga plantor att de når upp till taket när de står på fönsterbrädan. När hösten kommer så tappar de väl alla blad och kommer att se fula ut ändå till vårkanten, så jag får gömma undan dem någonstans där de inte står alltför mycket i vägen. Det vore ju bra om man kunde trimma ner dem lite i storleken också, för de är på tok för höga. Får forska i den saken.

Kul att älskaren R lyckades med sitt odlingsprojekt i alla fall – det hade jag aldrig trott! Han har vattnat dem varannan dag, men hemma i lägenheten ser han aldrig när något behöver vattnas. Mystiskt. Det är ju inte säkert att de överlever vintern, men i så fall vet vi ju vad vi ska satsa på nästa gång. Har mängder med chili liggandes på tork, så snart blir det flakes!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/chili-mix-fardig/

2 kommentarer

    • piafiaaugusti 29, 2013 kl. 19:39
    • Svara

    Trevligt! Capsaicin drabbar oss alla- o så gott! 🙂 Mina paprikor sträcker på sig i krukan och stoltserar med små rara knoppar. Men måste de penselpollineras? Vi tänkte åka bort en sväng nu i september…?

    1. Det verkar vara lite olika med de där plantorna – jag har gått runt och pollinerat med fingret, men i alla fall på piri piri verkar det komma frukt även utan att jag gör det. Finns i och för sig en och annan fluga inomhus, det kanske flaxar omkring med det. Har inget bra svar 🙁 Jag TROR att våra paprikor behövde pollineras, men jag kan inte säga säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.