Finväder

Finväder i går också! Sov bort en del av dagen, och sen satt jag ute och njöt. Gick ner till badberget med älskaren R (efter lite tjat), och det var 22-23 grader i vattnet – Östersjön! Det var så varmt att jag bara ville ligga där och guppa i all evighet, men det hade inte R riktigt ro till. Klipporna är lite hala och det är ojämnt underlag, så jag går helst inte i och badar helt själv. Fick i alla fall vara där nästan en hel timme, och det kan vara rekord. När vi har åkt iväg till en annan strand har vi ju stannat längre, men när allt är precis invid tomten får R pysselkrupp och vill hellre göra något annat. Nåja, jag känner mig ändå nöjd.

Hund på badberget på lantstället

Såg the Big Bird, en havsörn, irra runt på ganska låg höjd över vattnet och in över land ovanför tomten. Ovanligt att de tar sig in där och krånglar när det finns träd och annat i vägen, för de är faktiskt skitstora. Den hade väl spanat in något mumsigt. Man ser dem ganska ofta här ute, och det är coolt. I vintras såg vi ett helt gäng örnar jaga sjöfågel precis utanför, de dök om vartannat och försökte få sig en skarv eller vad det nu var. Så länge de inte ger sig på en lite luddskalle ute på äventyr så gillar jag dem. I och för sig går katterna aldrig ner till vattnet, utan håller sig där det är lite bergigt och kuperat. Bra.

Det verkar bli finväder i dag också. Eventuellt ska vi iväg på en liten tur i eftermiddag, annars försöker jag göra en repris av gårdagen. Det var lagom jobbigt, för jag är fortfarande tröttare än tröttast. Det är lite lustigt, jag har varit ute varje dag, det har varit soligt och fint så gott som varje dag, och jag är ganska brun, men inte i ansiktet. Det är likblekt med stora mörka ringar under ögonen. Tjusigt värre.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/finvader/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 6, 2013 kl. 18:59
  • Svara

  Havsörnar är skithäftiga – och, som sagt, skitstora…
  Pysselkrupp var ett roligt ord som jag förstår precis! Är R nån sorts Ernst, eller???

  1. Han avskyr Ernst, kanske för att de har vissa likheter! 😮 Snickra, måla, mecka med hoj eller bil, det tar aldrig slut!

  • Farsanaugusti 7, 2013 kl. 22:11
  • Svara

  Ernstvarning utfärdad!
  R har inga likheter med Ernst (tack och lov). Han är realist (R alltså).
  .

  1. Ibland när han ska bygga något hemma, packa upp saker i en hylla eller hänga upp något på väggen säger han att han ”Ernstar”. 🙂 Men utan allt dumt babbel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.