Mardrömsmorgon

Vilken mardrömsmorgon. Älskaren R hade tydligen bestämt med sin herrklubb att ses i stan redan klockan tolv, så innan dess skulle vi åka hem från lantstället, gå in på Ikea och köpa det höj- och sänkbara bordet på vägen, och sen skulle han ta tunnelbanan till caféet där de skulle ses. Jag klev upp klockan åtta, och hade gott om tid. Satt och väntade på honom med han fixade och pysslade med saker som skulle göras.

Min telefon kraschade också. Så fort jag försökte öppna mail eller WordPress så kraschade programmen. Tänkte först att det hade med att jag kanske förbrukat månadens datamängd att göra, men en del andra saker som också äter internet funkade som de skulle. Hmm. Testade att göra en återställning, och sedan en omstart, men det gick ändå inte. Nähäpp. Det skumma var att när jag kommit hem till lägenheten (där jag kör telefonen på Wi-Fi) gick det alldeles utmärkt. Nåja, säkerhetskopierade skiten och hoppas att den bara hade fått tillfällig hicka. Men nu till det riktigt jobbiga i vår mardrömsmorgon. Ikea.

iPhone, telefon

Så fort vi parkerat och kommit ner till lagerplanet så kom han på att han hade glömt sin telefon i bilen. Ut och hämta, medan jag letade grejer i hyllorna. Självklart hade jag tagit reda på var allt låg innan, annars hade det aldrig gått. Frågade en i personalen vid informationsdisken hur jag skulle få tag på bordsskivan, eftersom det stod att man skulle kontakta personal vid köp av den. Hon sa att jag skulle ge tjejen i kassan artikelnumret, så skulle de ta betalt för den där och sedan få den på varuutlämningen. Fine. Gick till kassan. Köade. Rs pannven bultade.

Nä, så kan jag inte göra, du måste ha ett papper med dig från informationsdisken på Ta själv-lagret.

Jaha, men jag frågade ju just en där, och det var inte så de sa… Gick tillbaka, fick köa i en kvart för att få det där papperet (och det var bara en person för mig, men säkert tio efter), och sen tillbaka till kassan för att till sist vänta på den i varuutlämningen. Alla var väldigt trevliga och så, men någon koll eller att kanske jobba bort köer lite snabbt var det dåligt med. Sen hem och lasta ur, R var sur som en citron, och jävligt tvär för att han började få bråttom. No kidding, jag hade sagt åt honom redan innan att han kanske borde välja en lite senare tid. Men 11.20 gick han hemifrån (fortfarande sur) och hade väldigt gott om tid. Puh, en riktig mardrömsmorgon. Resa, Ikea, sur och fel. Sen hade webbhotellet jag har bloggen på någon störning också, så jag fick en lätt panik innan jag upptäckte varför inget funkade. Nu ska det bli skönt med den där duschen


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/mardromsmorgon/

10 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Webbhotellet verkar OK nu i alla fall! Hoppas din mobil är det också! R blir säkert på bättre humör efter sin kompisfika och du efter dusch OCH rast från R.
  Nä vettu, IKEA är inget roligt ställe att vara på. I somras var det en som jobbade där som inte visste vad en lagerhylla var för nåt… Säger en del om nivån…
  Förrexten… Kom på att WordPress var konstigt igår kväll – när jag klickade på statistiken fick jag i stället fram alla kommentarer jag lämnat på andras WordPressbloggar. Mysko! Idag är det som det ska.

  1. Den verkar funka som det ska, mycket konstigt… Han är på väg hem nu och ska hjälpa mig skruva ihop bordet, det är helt kört så fort man har börjat kolla i bruksanvisningen!! WordPress är lite konstigt här också, bildstorlekarna är helt galna. Även om jag beskär eller skalar bilder till en mindre storlek så syns de i inläggen i full storlek och blir ibland alldeles på tok för stora. Hicka lite överallt verkar det som. 🙂

 2. Stress är den nya innegrejen. Gick han verkligen ut till bilen för att hämta en telefon? Det anser jag vara snudd på sinnessjukt. Det går väl att klara sig en timme utan?
  Skönt att höra hur smidiga och väljoljade de är på IKEA 😀 Tur att vi svenskar, (alla andra än jag), gillar att stå i kö och titta på när det tar tid. Det är ju tur att det inte är någons fel att det blir misstag för annars kan ju någon bli ledsen.

  1. Det var mer för att den låg på instrumentpanelen och han inte ville ha rutan inslagen! 🙂

   Nej, någons fel är det aldrig. Särskilt inte mitt!

 3. Ahhh… Det är en rimlig ursäkt. Jag brukar lägga mina räkningar på instrumentpanelen men det aldrig någon som snor dom. 😀

  1. Konstigt! 🙂 Fasen vad fel det ser ut. Jag kunde ha varit skyldig om det hände medan jag pysslade med något, men jag var ute och svirade i går kväll och var faktiskt helt oskyldig!

 4. Det slutade som vanligt med att jag fick betala . Fan att de inte försvinner fast jag lämnar dörren öppen. Jag var också på lokal i går och rejält trevligt. Synd bara att det blev lite smolk i bägaren när den där vänsteranhängaren hade lite svårt att acceptera att de flesta inte delar hans åsikter. 😀 I fortsättningen håller jag mig ifrån sådana diskussioner på krogen. Jag blir bara besviken.

  1. Hahaha, det är oftast helt omöjligt att diskutera med folk som har en övertygelse, och dessutom är en aning onyktra… Man blir nästan jämt besviken på folk på krogen. Fattar inte varför folk ska ut och ragga där för, men lika barn kanske leker bäst.

 5. Ska sluta med djupa samtal och istället bara vråla som Arne Anka när han är full. Mest besviken blir jag faktiskt på folk som hävdar att deras åsikt är den enda rätta och att jag ska respektera den medan det omvända inte gäller.
  Sånt blir jag ganska trött på. Man kan ju ställa sig den filosofiska frågan vem av oss som egentligen är den mest toleranta. 😀
  Men ölen var god och det var det viktigaste.

  1. Ja. Jag surnade till på en kille som hade suttit och ätit på en stol i baren, sen gick han ut – självklart tog vi hans stol, trots att hans väska hängde kvar. Efter en timme kom han tillbaka och ville ha “sin” stol, på ett pyttelitet och extremt trångt ställe. Öhh… Förresten tror jag att jag har löst en del av problemen nu. 🙂 Det KAN ha varit mitt fel att det såg konstigt ut, men det går fortfarande långsamt…

 1. […] plus till något jag längtat efter! I går var det ju en dag full av nöjen, efter den där hemska mardrömsmorgonen. Vi var ju som sagt på Ikea och hämtade det där höj- och sänkbara bordet som jag har drömt om […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.