Arbetsförmedlaren och papper

Det var faktiskt ett väldigt bra möte på Arbetsförmedlingen med den nya arbetsförmedlaren i går. Konstigt nog. Hon var saklig, förstod det jag sa och förde in rätt uppgifter i systemet om vilka jobb jag ska söka. För jobb måste jag självklart söka, och rapportera varje månad. Det som var mindre konstigt var att pappersluntan med journalanteckningar som jag lämnade på inskrivningen verkade vara bortslarvade, för de låg inte i min mapp. Så jävla dåligt. Tre gånger tidigare har viktiga och personliga papper jag lämnat där bara spårlöst försvunnit.

Jag bad faktiskt arbetsförmedlaren som skrev in mig att notera att jag lämnat dem, som något slags kvitto, och det hade han gjort. Men papperna var borta, och jag blev faktiskt jävligt sur. Jag vill inte att någon annan än jag och min arbetsförmedlare läser det som står i mina läkarjournaler. Visserligen skriver jag om en del av det här, men AF är en statlig myndighet och de ska fan i mig hålla ordning på viktiga dokument. Min arbetsförmedlare tyckte att det var konstigt och skulle leta, och framåt eftermiddagen i går mailade hon och hade hittat dem – hos handläggaren som skrev in mig, som inte har ett dugg med mig eller mitt ärende att göra. De har alltså varit på villovägar i en och en halv månad, och jag har ingen aning om vem eller vilka som har läst dem.

Varning vägmärke. Arbetsförmedlaren hade inte förmedlat mina papper till rätt person.

Hur som helst, planen är att avvakta lite mer i väntan på besked om sjukersättning, och det intyget får jag först den 31/10. Sedan – om jag får ersättning – har jag en plan för hur jag eventuellt ska slippa Arbetsförmedlingen för alltid. Eller så kanske jag får jobba några timmar på gamla jobbet då och då ibland. Situationen kan tänkas ljusna. Jag kommer inte att få något riktigt jobb som jag klarar av på något annat ställe inom en överskådlig framtid, om det inte är någon som anställer mig bara för att vara sjysst. Jag har inte träffat någon med möjligheter att anställa som är sjysst. Än. Och Arbetsförmedlingen är tvungna att sätta mig i åtgärd om jag inte jobbar. Jag får kanske helt enkelt anställa mig själv.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/arbetsformedlaren-papper/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • snawitzseptember 19, 2013 kl. 11:39
  • Svara

  Här är en till som har fått en bra handläggare på AF.
  Han gjorde så jag slapp den trista och tunga praktiken på Myrorna, det blev Röda Korset istället

  • Klaraseptember 19, 2013 kl. 12:30
   Författare
  • Svara

  Åh vad skönt! Det känns alltid bra att göra någon nytta när det ändå är någon som tjänar på ens arbete. Gjorde också praktik på en välgörenhetsorganisation och får faktiskt jobba där då och då också sedan dess. Hoppas du får det också!

  • Tofflanseptember 19, 2013 kl. 16:42
  • Svara

  Dåligt som fan med de försvunna journalanteckningarna!!!!! 🙁
  Och som sagt, jag har ännu inte fått nån handläggare och jag anmälde mig den 1 augusti.

   • Klaraseptember 19, 2013 kl. 17:00
    Författare
   • Svara

   Ja, men inte förvånande! Det är väldigt märkligt att du inte har fått någon. Väldigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.