Läkarbesöket och en bra känsla

Om läkarbesöket i dag, alltså. Allt annat som har hänt i dag tar vi en annan gång, för det blev lite mycket. Vårdcentralen verkade i alla fall väldigt bra, och jag fick komma in på utsatt tid. Läkaren var nog bara något år äldre än jag själv, och hon kände till Ehlers-Danlos syndrom sedan tidigare. Det hade jag inte alls förväntat mig, så det blev ju en positiv överraskning. Visserligen ingen expert, men det verkar det ju knappt finnas några inom Landstinget.

Hon lyssnade mest på när jag pratade, vilket var riktigt bra. Fick med allt från kronisk trötthet och orsakerna till den, till den svåra smärtan, ryggskotten och diskbråcken, och hon skrev. Hon hade faktiskt läst hela luntan med papper som jag skickat till henne innan, samt alla journalanteckningar – bara det var anmärkningsvärt med tanke på hur illa det har varit på tidigare ställen. Hon sjukskrev mig på 75% tills vidare, för vi insåg båda två att vi måste ses igen för att kunna göra ett riktigt bra intyg för sjukersättning. Fick en ny tid innan sjukskrivningen tar slut, och hon skulle fila på ett intyg tills dess, så går vi igenom det tillsammans på det läkarbesöket.

Doktor. läkare

De övriga ärendena hann vi inte riktigt med, men jag tog upp dem snabbt i alla fall. Mediciner fick jag, och så frågade jag efter en remiss till en ortopedtekniker på Södersjukhuset. Tydligen kunde hon inte skriva sådana direkt, utan de måste komma från ortopeden på SÖS. Jag ska prova ringa dit och se om det går att boka en tid för att få träffa en ortoped, och går inte det så skulle hon skriva en remiss så att jag får göra det, så att han eller hon i sin tur kan skriva en remiss till teknikern. Hurra, vad smidigt.

Vad gäller sjukgymnastik, vattengympa och lindrande behandlingar var det värre. Ska prova ringa kliniken på Lidingö där jag gått tidigare för att se om de har någon som kan tänkas passa för mig, men läkaren rekommenderade vanlig vattengymnastik för mig. Det funkar säkert, så länge jag bara gör det jag kan, men det är svindyrt. Friskvård på recept, visst, men ändå. Det kostar. Massage och andra behandlingar får vi väl prata om nästa gång, antar jag. Fick en bra känsla av läkarbesöket, och hon var helt klart mer kunnig och villig att lyssna än min förra läkare. Nu gäller det bara att Försäkringskassan godkänner alltihop, annars blir jag snart bankrutt.

* OBS: Ironi.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/lakarbesoket-bra-kansla/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Låter bra med doktorn, i alla fall, men alltså allt det andra… Man baxnar över smidigheten… Men jag är inte ett dugg förvånad, det har ju med min förra arbetsgivare (låt vara i annat län, men ändå) att göra…
  Kram till dig, du KjempeKlara!

  1. Till och med jag är smidigare än systemet. Kram!

  • Elina on september 5, 2013 at 20:13
  • Svara

  De kan väl inte annat än godkänna det?! Du har en allvarlig sjukdom och det borde automatiskt göra att man är berättigad till sjukersättning.

  1. Tyvärr så kan de nog göra precis som de vill, det är bara att hålla tummarna. Beror nog på vem som handlägger ärendet eller om personen i fråga har fått morgonkaffe. Håller helt och hållet med dig, önskar verkligen att det fungerar.

 1. […] så jag känner ingen större oro kring det där längre. Dessutom är jag faktiskt sjukskriven på 75% nu, så de kan inte skicka ut mig på vad som […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: