Lösa problem vid pommes frites-olycka

Ibland är det lättare att lösa problem på ett dumt sätt. Med ett dumt sätt menar jag alltså att man inte alls löser problemet, utan bara skjuter upp det – trots att det kanske har kostat lika mycket energi att skjuta upp det, som att lösa det på riktigt. Jag kan tycka att det är bättre att lösa problem så fort det uppstår, så att man blir av med det och slipper bry sig om det i framtiden. Det tyckte de inte på Burger King, när jag var där någon gång på väg ner till lantstället.

Pommes frites. Att lösa problem vid en olycka!

Någon spillde ut några pommes frites på golvet, och i stället för att gå ut med sopskyffeln och borsta upp dem, så tog de fram skylten som varnar för halt golv i stället, och ställde den bredvid. Det var inte ett dugg halt på golvet där omkring, och förutom att det spillts några pommes frites så var det inget fel. Blir det inte lite dubbelarbete, att i stället för att sopa upp skiten ta med en skylt ut och låta den stå tills någon orkar ta fram en sopskyffel, och sedan bära tillbaka skylten? Orkar man inte det kan man väl ta en pappershanduk och ta upp dem med, och dessutom se till att golvet inte är halt där det har legat slemmiga frittar?

Det är så mycket jag inte förstår. Visst blev det en ganska rolig syn, men när det där är precis framför disken där folk ska beställa, så att det knappt går att ta sig fram när det blir kö – då är det inte så himla briljant tänkt. Men har man tur är det väl någon annan ur personalen som inser hur jävla dumt det ser ut, går och hämtar sopskyffeln, städar upp och tar bort skylten. Så att den skyldige själv slipper. Jag stör mig som fasen på folk som inte kan lösa problem som är skitenkla, eller (på sin arbetsplats) skjuter upp dem så att de hamnar på någon annans ansvar. Idioter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/losa-problem-vid-pommes-frites-olycka/

2 kommentarer

  • Petterseptember 30, 2013 kl. 19:16
  • Svara

  Då det ofta är ungdomar som jobbar på dessa ställen tror jag det handlar om bristande initiativförmåga. I brist på erfarenhet gör de som de blir tillsagda. Något som vi med erfarenhet ser som självklarhet ser inte dessa ungdomar.

   • Klaraseptember 30, 2013 kl. 19:28
    Författare
   • Svara

   Jo, utan initiativförmåga kommer man sällan särskilt långt. Jag blev bara så irriterad över att man inte tänkte längre – det var precis där folk skulle ha stått i kö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.