Ny tandborste

Apropå den där uppfinningen jag skrev om för ett tag sedan, en ny tandborste som tillverkas med hjälp av en 3D-skrivare och borstar tänderna på bara 6 sekunder, så kom jag tänka på det där med att byta tandborste. En sån där skulle man byta ut en gång om året, men vi med vanliga borstar byter väl ungefär varannan månad eller så. Hoppas jag, annars kan det bli lite äckligt i längden. Jag brukar köpa en ny tandborste ungefär varannan månad i alla fall (även om en del experter rekommenderar att man gör det varje månad).

Tandborste, borsta tänderna

När jag köper en ny tandborste så utgår jag oftast ifrån formen (jag vill ha en ganska liten), att den är mjuk och lätt att komma åt med överallt, och att den har en färg som skiljer sig från älskaren Rs tandborste. Det finns inget vidrigare än att råka ta fel, eller att få höra att han har råkat använda min! Det hände någon gång i våras när vi åkte till lantstället för första gången för i år, och jag hade glömt vilken som var min. Det var fruktansvärt, jag dog en smula. En annan gång när han hade råkat ta min och jag inte hade någon i reserv (ve och fasa!) fick han helt enkelt handla en ny. Spelar ingen roll att jag kysser karln, min tandborste ska enbart vara i min käft.

Har inte använt en eltandborste sedan jag var liten, så jag kan egentligen inte uttala mig om hur bra de är. Eller dåliga. Skulle vara kul att prova någon gång när ekonomin tillåter det, men om jag föredrar en vanlig plastbit så är det ju fullständigt slöseri med pengar. Jag har fått för mig att folk byter till en ny tandborste, alltså själva borsthuvudet, mer sällan när de har en eltandborste, men det kanske är fel. De bör ju bytas lika ofta men kostar tre-fyra gånger mer än en vanlig, så det kanske inte är så konstigt. Hur ofta byter du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/ny-tandborste/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanoktober 17, 2013 kl. 19:24
  • Svara

  Jag har en uppladdningsbar tandborste (”eltandborste”) och byter huvud när det behövs. Det beror lite på hur intensivt jag borstar och hur ofta. Jag borstar rätt intensivt så jag byter ganska tätt. Det blev stor skillnad på mina tänder sen jag övergick till uppladdningsbar tandborste på 1990-talet! Tror inte jag har haft nåt hål sen dess, faktiskt. Nu köper jag borsthuvuden via nätet, betydligt billigare än i nån vanlig affär.

  Faktum är att jag inte kan tänka mig att använda en ”vanlig” tandborste igen!

  1. Oj, det låter ju bra! Jag har aldrig haft några hål, men tydligen kan Ehlers-Danlos syndrom medföra en hel del tandproblem senare i livet, så jag funderar på att skaffa en så småningom. När ekonomin tillåter eller tomten kommer på besök. 🙂

  • Tofflanoktober 21, 2013 kl. 17:13
  • Svara

  Jag kan varmt rekommendera uppladdningsbar tandborste, faktiskt! Det har varit stor skillnad för mig! Sen kan man köpa lite olika borsthuvuden beroende på ens tänder. Jag har borsthuvuden med lite tandtrådsfunktion, mycket bra på att komma åt mellan tänderna.
  /Tand-Tofflan

  1. Smart! Jag är lite sugen på att prova, men det får vänta tills ekonomin är lite mer stabil (om någonsin)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.