Uppdaterad hårfärg

Gav mitt hår en omgång med hårfärg och behandling för att bli av med de alldeles för ljusa partierna som orsakats av ålder solen i sommar. Längst framme i luggen blir håret väldigt ljust, och det ser inte så roligt ut. En del gillar ju det solblekta, men jag på mig själv, i alla fall inte när man som jag har ganska mörkbrunt hår. Så här blev det. Lite för mörkt innan jag har tvättat det ett par gånger, men hellre det än linfärgade strån här och var. Mitt hår har så pass många nyanser i sig, så det ser inte ut som en helbrun hjälm, även om bilden kanske inte gör färgen helt rättvisa. Lite spretigt är det minsann också.

Arga Klara. Ny hårfärg!

När jag var liten var jag blond, och jag hade ljust hår ganska länge. Det var först när jag närmande mig 25 som det började bli riktigt mörkt. Hormoner eller ålder, kanske. Sjukdom. Orsakerna kan vara många, men det spelar ingen roll. Jag gillar att ha mörkt hår, och jag passar betydligt bättre i det än i någon blond variant. Jag provade en ljusare brun hårfärg för några år sedan, men det såg inte klokt ut. Tråkigt och intetsägande.

Jag tycker generellt att det är snyggare med en brun nyans, än med blont hår. Ansiktsdragen syns bättre, ansiktet ramas in, och ögonen (särskilt om de är blå eller gröna) ser helt annorlunda ut. Men är man väldigt ljus i grunden är det inte heller snyggt att bli för mörk – det är bäst att hålla sig ett par nyanser ifrån sin egen hårfärg. Jag lär väl behöva någon hårfärg som täcker gråa hår snart, eller är det lila man kör med när man blir tant? Eller kanske grått under och en svart lugg…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/uppdaterad-harfarg/

2 kommentarer

    • ♥ Fru Erikssonoktober 2, 2013 kl. 11:42
    • Svara

    Jättefint tycker jag som hälsar på från ~ Bloggnytt ~
    Ha en fin dag!

    1. Tack så mycket, Fru Eriksson! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.