Veckans plus, vecka 41

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till de små asiatiska mataffärerna som finns lite här och var i de flesta större städer. Att gå och handla i en sådan är lite som att komma in i en helt annan värld, med spännande dofter och tusentals saker man inte har en aning om vad det är. Man hittar fantastiska grönsaker som inte finns ens i de största av stormarknader, kryddorna och örterna är fräscha och kostar ofta bara en bråkdel av vad de gör i vanliga affärer. Ärtauberginer, färsk gurkmeja, konstiga svampar och galangarot finns i överflöd.

Asiatiska ingredienser, galangal, färsk gurkmeja, limeblad, citrongräs, salladslök och tamarindpasta. Asiatisk mataffär.

Det finns mycket asiatiska färdigrätter också, som till exempel fryst jiaozi (det vi kallar dumplings) och vårrullar. Ofta smakar de tusen gånger bättre än de små hårda och smaklösa vårrullarna som finns i de vanliga frysdiskarna, och det är väl inte så konstigt. Det är ju importvaror tillverkade någonstans där det räknas som husmanskost.

Är du intresserad av mat och hittar en asiatisk livsmedelsbutik – gå in och kolla! Även om man inte är ute efter något speciellt så får man garanterat lite inspiration. Har handlat färdiga kryddmixar några gånger, och när man inte riktigt vet vad det är så kan det bli lite hur som helst. Man får prova sig fram, men det mesta passar till kyckling, fläsk och biff oavsett vad det är. Veckans plus går alltså till de fantastiska asiatiska mataffärerna här i stan – jag ska besöka dem oftare framöver.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/veckans-plus-vecka-41/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.