Firande och matkoma

I går var det alltså firande som stod på schemat – igen! Tog det lugnt på förmiddagen, för jag var en aning tung i huvudet efter lördagskvällens fest, så jag stannade hemma och vilade medan älskaren R gav sig ut på en två timmar lång cykeltur med sina kompisar. På eftermiddagen åkte vi till stan, för vi hade bokat bord på en restaurang, och så strosade vi omkring och njöt av det fina vädret och varandra. Såg en cykel som var mycket snyggare än Rs lättmetall-sportvariant – den är beklädd med stora glaspärlor!

Cykel i roliga färger. Firande och mat.

Vi käkade på Grill långt uppe på Drottninggatan, och det var en riktigt bra buffé. God mat, väldigt mysigt ställe, men vi hade oturen att hamna bredvid en högljudd och vulgär familj. Inte kul. Men vi gjorde vårt bästa för att skita i dem, och åt tills vi storknade. Det var grillbuffé med mängder av såser, sallader, röror och potatis. Gott, och självklart äter R så mycket det bara går att trycka i sig när det är gott och i valfri mängd – och jag känner ingen som kan äta lika mycket som han kan!

Jag skulle inte bli förvånad om han åt 20 köttbitar av olika sorter. Själv åt jag 6 stycken, och med alla tillbehör blev jag proppmätt. Efteråt var vi tvungna att promenera, för vi var så sjukt mätta. Gick upp till Tegnérlunden och ifrågasatte om Strindberg verkligen hade så många magrutor ovanpå revbenen.

Strindberg-statyn i Tegnérlunden. Firande och mat.

Tog en kopp kaffe på ett café vi passerade, och sen åkte vi till Södermalm och gick till det lilla hörnet där hela den här historien med mig och R började, för 4 år sedan. Stod där en stund, tänkte tillbaka, hånglade lite och myste i höstkvällen innan vi åkte hem. Väldigt mysig dag, och även om det egentligen inte blev särskilt mycket firande så hade vi det bra. Precis som det är mest, med andra ord.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/firande-matkoma/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.