Myrorna och galna priser

Alltså, jag handlar ju ofta på Myrorna och andra second hand-affärer när jag köper kläder, just för att det är så himla billigt. Ibland gör man riktiga fynd, och ibland är det bara skit. Det beror väl på utbudet dag för dag, vad man är ute efter och hur stor tur man har. De har ju även möbler och köksattiraljer på Myrorna, men något sådant har jag aldrig köpt där. Inte för att jag behöver några möbler, men om jag var ute efter något särskilt vet jag inte ens om jag skulle kolla där först.

Varför? Därför att det är svindyrt jämfört med andra second hand-affärer, eller till och med nytt på Ikea. Jag var inne en sväng på Myrorna när jag var i stan i onsdags, och då stötte jag på några sådana här pallar för 250 kronor stycket.

Ikea pall Bekväm på Myrorna för dubbla nypriset

Det är visserligen väldigt bra pallar – jag vet, för jag har en exakt likadan i hallen – men de kostar bara mellan 79 och 149 kronor på Ikea beroende på färg, och då är de helt nya (såna här). Vad är det som rättfärdigar att ta ut ett pris som är dubbelt så högt, eller till och med nästan tre gånger så högt, som nypriset på en begagnad möbel? Inget. Och så är det ofta med möblerna på Myrorna. Det är Ikea-grejer eller bara gammalt skräp som är svindyrt.

Jag hoppar alltid över den avdelningen när jag är där. Jag gillar att jag kan hitta kläder till ett bra pris, jag gillar både välgörenhets- och miljöaspekten i affärsidén, men jag ogillar prissättningen på en del grejer. Det här är helt galet. Vem hittar på priserna egentligen?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/myrorna-och-galna-priser/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsannovember 18, 2013 kl. 18:28
  • Svara

  Det är fiiint med antikbehandlade IKEA-möbler

  1. Oh ja, det är det snyggaste jag vet. Jag önskar att hela mitt hem var fyllt av dem.

  • Tofflannovember 18, 2013 kl. 18:51
  • Svara

  Meh! Påminner mig om den där Let’s deal-grejen jag skrev om i helgen, där det rabatterade priset var HÖGRE än det ordinarie
  https://tofflan.wordpress.com/2013/11/16/fast-nu-blev-det-val-lite-fel-lets-deal/
  Måste ha blivit fel även på Myrorna, eller???

  1. Ja, haha! Man får hoppas att så är fallet, men det är ofta de säljer möbler alldeles för dyrt. Gamla och nötta saker kan också vara skräp och inte värt en krona!

  • Petternovember 18, 2013 kl. 21:29
  • Svara

  Så går det när folk inte fattar var prylarna kommer ifrån. Slitna möbler är ju ”chikt” och då vill folk betala. Samma sak har jag sett på vår lokala second hand-butik. Den är mäkta poppis och knökfull. Helt plötsligt får ju någon en snilleblixt och tror att priserna kan höjas för att stället är poppis.
  En del prylar kostar numer mer begagnade än nya. Hahahaha….. Vilket stolpskott är det som kommer på sådant?

  1. Bra fråga! De var inte ens slitna, utan såg ut som om de kom direkt från kartongen! Alltid lyckas de väl lura någon med att vara populär – även om jag inte ens tror att de här pallarna någonsin har varit särskilt hippa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.