Adventsljusstake från medeltiden

Alltså, det där jävla adventspyntet. I går fick vi ju den allra första snön över Stockholm (som smälte bort på 20 minuter), så jag tänkte sätta upp en grej hemma. Jag fick ju en adventsljusstake av svärmor när hon rensade i förråden, men den måste ha varit från den senare delen av medeltiden (även kallat 70-talet), för den passade inte ens i våra eluttag. Haha, älskaren R tyckte att det bara var att byta sladd på den, men den är inte särskilt vacker och definitivt inte värd att lägga ner någon energi eller några pengar på.

Jag ville ju bara ha en adventsljusstake, och det spelade egentligen ingen större roll hur den såg ut, men jag blev blåst på konfekten. Kanske köper en nästa år i stället, eller på rean i januari. Julpünt skall inhandlas då, och inte vid något annat tillfälle. Det kan skilja flera hundra procent i pris på enkla saker, och med lite tur finns det fina saker kvar. Om inte så får jag väl leva utan adventsljusstake ett år till, och det har ju gått bra hittills. Eller…? Det var bara en sån här enkel variant, men i mörkt trä i stället för den horribla röda färgen på bilden.

Adventsljusstake, röd med sju ljus

Har bett R att bära ner min lilla kartong med advents- och julsaker från vindsförrådet, men det har inte hänt något än. Om jag känner honom rätt lär jag få säga till ett par gånger till innan den kommer hit, och med lite tur får jag upp min lilla fiberoptik-gran innan jul. Resten spelar inte så stor roll. Visserligen har jag en fin stjärna jag vill hänga upp i ett fönster, men världen går inte under utan den heller. Petitesser. Nåja, jag har alltså ingen stake. Det suger ju lite.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/adventsljusstake-fran-medeltiden/

2 kommentarer

    • Petterdecember 6, 2013 kl. 17:15
    • Svara

    Hehehe… R är nog precis som jag. Han tycker det är skitfult med julpynt och försöker nog förhala det så länge det går.

    Jag förstår ärligt talat inte varför folk vill pynta med en massa jävligt fula prylar bara för att det blivit December och det finns något som kallas jul. Hajjar det inte alls och mitt krypin är som tur är helt fritt från jultrams.

    1. Jag tror faktiskt inte att det är en medveten förhalning, utan såna saker existerar liksom bara inte i hans värld! 🙂 Jag gillar mysigt ljus hemma, och då är det bra med en stjärna eller stake eller nåt. Tomtar och mög skippar jag. Rätt skönt att ha ett hem fritt från jultrams också, faktiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.