Idiotiskt och dumt gällande remiss

Jaha, då ska ni får höra något riktigt jävla dumt, det handlar om svaret på remissen till ortopeden som jag fick i går. Det är så dumt att jag verkligen undrar hur i helvete det kan bli så här, och vem som är värst – läkaren som skrev remissen eller läkaren som svarade på den. Det är i alla fall definitivt inte mitt fel, för jag förstår inte hur i helvete det kunde bli så här. Så här löd själva remissen:

Bedömning, ev remiss hjälpmedel
Bästa kollega,denna kvinna med lednära värk och upprepade diskbråck har nu fått diagnosen Ehlers Danlos syndrom. Hon har lagt ut mkt pengar på hjälpmedel inkl bekostat en rullstol själv. Finns det något som vården kan hjälpa henne med, tex skoinlägg (tidigare köpt själv), och kan ni i så fall remittera via THORD*? Vill även framföra att hon sista tiden åter har smärtutstrålning i vä ben ut till foten. Recidiv av diskbråcket?

Jag har aldrig någonsin pratat om att jag behöver skoinlägg, det är ju en petitess i sammanhanget vad gäller pris på de saker jag behöver, och dessutom har jag ju redan köpt sådana! Jag behöver en nackkrage och en speciellt utprovad korsett som passar trots att jag har skolios, och det har jag varit väldigt noga med att påpeka. Och här kommer svaret:

Patienten kan själv köpa skoinlägg och det blir inte billigare via oss. Har hon nya/fortsatta besvär från ryggen kan hon som tidigare sagt vända sig direkt till operatören Dr. X här på ort-klin SÖS.

Vad i helvete? Goddag yxskaft?! Det stod ju i remissen att jag redan köpt skoinlägg, och jag fattar inte varför hon formulerat sig på det sättet – jag behöver ju inga!

Vita skor, gympaskor

Och svaret?! Så jäkla dumt. Antingen har de inte läst ordentligt, eller så vill de bara inte ta emot mig. Jag bad om en kopia på det, om Försäkringskassan åter igen kommer med synpunkter på varför jag tvingas (det är inte ett eget val) köpa saker själv. Så jävla dumt. Vad i helvete.

*THORD: Tekniska hjälpmedel ordersystem, hanterar hjälpmedel för hörsel, ortopedteknik, syn (afaki och diplopi) och kosmetiska proteser. I Thord registreras remisser, förskrivningar, beställningar, rekvisitioner och fakturering för dessa hjälpmedel inom Stockholms läns landsting.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/idiotiskt-och-dumt-gallande-remiss/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianadecember 19, 2013 kl. 12:15
  • Svara

  Vilka jävla inkompetenta idioter .
  Kram

  1. Ja, jag fattar inte hur det kan bli så fel! Inte bara är frågan felställd, svaret är ju helt irrelevant och galet!

  • Tofflandecember 19, 2013 kl. 20:11
  • Svara

  Jag håller med Tatiana: Vilka jävla inkompetenta idioter! Skoinlägg kostar några hundralappar (visserligen runt 1 500 pix att gjuta av fötterna), men det är ju den lägsta kostnaden för dig. Dina behandlingar, resor, hjälpmedel som du behöver… Jag blir skitförbannad! 👿

  1. Ja, och dessutom har jag ju redan köpt sådana! Det står även det i remissen, så jag fattar inte varför hon ens nämnde skoinlägg. Jag efterfrågade en nackkrage och en stödkorsett! 🙁

  • Komplettering och kontemplation -december 23, 2013 kl. 07:53

  […] i min överklagan gällande handikappersättning till Försäkringskassan, innehållande remissen, remissvaret och ett brev där jag specificerar vad jag efterfrågade på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.