Morgonrock och kalas

I går framåt kvällen kom stormen till lantstället. Det ven och hela huset skramlade lite, men jag hade fortfarande tak över huvudet när jag vaknade på morgonen. På dagen i går åkte jag och R in till närmsta byn en sväng, för att utnyttja ett av mina presentkort på kläder som jag fått i julklapp. J

ag hade egentligen bara önskat mig en sak, en underbart nästan övernaturligt mjuk och knallröd morgonrock, men R kan inte handla kläder till mig (och knappt till sig själv heller) så jag fick presentkort i stället. På mer än tre gånger så mycket som morgonrocken kostade…

Förutom den så fyndade jag ett par skitsnygga svarta byxor som satt helt perfekt, ett par snygga strumpbyxor med lite mönster, två BH:ar och några par trosor. Det var saker som jag gärna ville ha, men som kanske inte var direkt nödvändiga – med andra ord, en perfekt julklapp. Blev väldigt lycklig över allt, och tänker hasa runt i min underbara morgonrock lite allt som oftast hädanefter.

I dag blir det dock ingen morgonrock, möjligen de nya byxorna. Eller en kjol. Det är nämligen dags för kalas igen, hemma hos min fina farmor som fyller halvjämnt och väldigt mycket – mellan 90 och 100. Det blir nog bara lite fika och prat en stund, och inget särskilt långt och utdraget.

Jag är inte i så bra form ändå, så jag orkar nog inte stanna mer än ett par timmar på sin höjd. Sen när vi kommit hem tänker jag vila så hårt det bara går tills jag börjar jobba igen på måndag morgon. Det är slitigt med jul.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/morgonrock-och-kalas/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • nitiz.blogg.sedecember 28, 2013 kl. 21:42
  • Svara

  Å den såg ju sjukt skön ut, en sån man skulle kunna bo i! Såsboken såg ju riktigt spännande ut! Jag snöar lätt in på en sås och då smakar ju tillslut all mat likadant. Perfekt julklapp som du sa.. (jag kunde inte kommentera det inlägget)

  1. Jag bor i den just nu! Sjukt skön, rekommenderas verkligen! Jag snöar också in på sås, så det ska bli härligt med lite omväxling!

  • piafiadecember 29, 2013 kl. 04:38
  • Svara

  Mjuk morgonrock! Det är såååå skönt! Sambon fick en sådan från sitt jobb för tre år sedan- så blev den bortglömd i garderoben, då han inte är någon morgonrockare. Jag hade en rejäl släng av influensa för ett år sedan, letade efter något värmande i mitt febriga tillstånd. Och vad fann jag: jo en mörkblå ljuvlig MORGONROCK i en julkartong! Den flyttade jag in i, och har bott däri sen dess. Jaa, inte på jobbet kanske… 🙂 Ska nog kolla in såsboken, det kan bli gott med nya tips!

  1. Morgonrock är verkligen underskattat som mysplagg när man är hemma! Min förra var inte särskilt mjuk och alldeles för kort, och då är de ju inte alls roliga, men den här helt perfekt!

   Såsboken är helt rätt om man gillar att laga mat eller har fastnat i såsträsket! 🙂

  • Roadtrip till Märsta -januari 24, 2014 kl. 17:38

  […] käka en grön kula eller två, samtidigt som jag glider omkring i mina thermostrumpor och min knallröda morgonrock. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.