Veckans plus, vecka 50

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till en underbar liten affär på Kungsholmen, som säljer all världens mest fantastiska ostar: Wijnjas grosshandel på Bergsgatan 24. Det är en liten trång källare där de självklart mest har ost, men även annat smått och gott som hör hemma på en bra ostbricka. Oliver stora som ägg, kex i olika varianter, och lyxiga marmelader. Dessutom har de lite andra franska delikatesser, som anklever, ankfett i storpack och olika korvar och salami.

Mögelost, ädelost. Mögel. Veckans plus går till Wijnjas grosshandel och ostbutik.

När man kliver in på Wijnjas möts man självklart av en inte alltför rolig doft av gamla strumpor och kokt disktrasa, men ostarna är helt fantastiska och dessutom billiga. Man kan hitta ostar som man aldrig ser någon annanstans, och de har knappt några ”vanliga” ostar. Möjligen Västerbottensost, vilket i och för sig också är väldigt gott, men allt annat är riktigt härligt och exotiskt jämfört med Icas eller Coops utbud av ”fina” ostar. Jag är ju en riktig ostälskare.

Veckans plus går alltså till den härliga lilla grosshandlaren i ett källargarage på Bergsgatan, som förgyller livet en aning. Gillar du också ost vill jag påminna om tävlingen som pågår här nu till och med den sista december, där du kan vinna presentcheckar på ost från Boxholms mejeri till ett värde av 150 kronor – du hittar tävlingen här.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/veckans-plus-vecka-50/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.