Genomfrusen

Jag är genomfrusen, precis hela tiden. Mina händer är alltid kalla som isbitar, så jag överväger att skaffa ett par billiga fingervantar och klippa av fingertopparna på dem, så att jag kan ha dem inomhus. Går alltid omkring i leggings och byxor, tröja och huvtröja med luvan på huvudet inomhus på sistone, för jag är verkligen genomfrusen.

Det är inte kallt hemma, har oftast runt 21 grader inne. Ibland mer. Men kroppen är inte bra, och energin räcker väl liksom inte till för att hålla mig varm också. Jag har i och för sig ganska dålig cirkulation, så stödstrumpor är grymt bra, men de är ju inte särskilt varma. Kanske skulle behöva stödvantar under mina handledsortoser också. Och en stödluva till huvudet..

Försöker alltid att värma mina händer på R vid sänggåendet, för han är en gående kamin. Det ogillas skarpt, och även om jag får värma dem lite grann, så blir de kalla så fort jag kryper in under mitt eget täcke. Helt genomfrusen. Jag hoppas att de där jävla minusgraderna försvinner snart, för är jag ute och går en kvart så är jag en isbit resten av dagen.

Sommar, sol, varma klippor och en skön ljummen bris – jag längtar efter er! Åkarbrasor och upphopp är ju helt uteslutna, så förutom att klä mig varmt och ha en termosmugg med hett te i närheten hela tiden – hur ska jag hålla mig varm!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/genomfrusen/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monicajanuari 19, 2014 kl. 11:58
  • Svara

  Hej Klara!
  Jag trodde det bara var jag som är kall och fryser hela tiden, men tydligen inte. Och jag vet inte hur man ska göra för att få upp värmen i kroppen. Händerna brukar jag hålla under varmvattnet med jämna mellanrum. Men blir så torr om dom så det är ingen bra lösning. Jag får ha mössa på mej ibland inomhus, för jag är så frusen. Sen går jag omkring med termobyxor och flera tröjor plus min stora varma frotte’morgonrock på mej Fötterna är de enda som jag inte fryser om, konstigt nog.
  Jag längtar också efter sol och värme… Hatar kylan!
  Sänder lite varma kramar till dej och hoppas det hjälper något.
  /Monica

  1. Ja, jag blir också torr! Vi är helt enkelt födda i helt fel land… Men om några månader är det sommar… Stor kram Monica!

  • Farsanjanuari 19, 2014 kl. 13:27
  • Svara

  Det enda som verkligen hjälpermot kyla är Cognac! Tänk så många Sankt Bernhardshundarna med kaggen under halsen har räddat i alperna.
  Det är f.ö. bra till allt, t.ex. välbefinnande, smärtlindring och kreativitet.

  1. Fast det stämmer inte – man dör snabbare av alkohol om man är frusen! Det var mjölk i tunnorna! 🙂 Jag får väl lära mig att dricka cognac så småningom då…

    • Farsanjanuari 19, 2014 kl. 17:39
    • Svara

    Cognacen har ytterligare en förträfflig egenskap – den fryser inte vid låga temperaturer som mjölk gör. Synd att behöva knacka sönder tunnan.

    1. Man får väl skippa mjölken och gosa med hunden då!

  • Lia Svenssonjanuari 19, 2014 kl. 14:45
  • Svara

  HEJ! Jag tycker du är så fin <3

  1. Tack! (spam tolereras inte)

  • Tofflanjanuari 19, 2014 kl. 18:42
  • Svara

  Synd att det inte går att du får några grader av mig, jag är nästan alltid varm…

  1. Det hade varit bra! R är varm, men han är så snål när det gäller att dela med sig av värmen på magen… :mrgreen:

  • Anettejanuari 20, 2014 kl. 02:10
  • Svara

  Det finns värmefiltar att köpa – elektriska 🙂 Har ingen aning om om de är hållbara men skickar med en länk : https://www.netonnet.se/art/personvard/halsa-och-avkoppling/vrmefiltar?gclid=CPTQu6bFi7wCFUhb3godjwYAPw

  Finns säkert att köpa på flera ställen.

  Jag uppskattar fleecetröjor mycket. Finns även supervarma underställ. Så jag tror det finns hopp om att du kan få upp värmen! Jag o gubben har handlat då o då från Engelsons på nätet.

  Hoppas du inte tycker att jag spammar…..ville bara ge dig några varma tips 🙂

  Om ett antal år får du säkert gratis värmevallningar…..meeeen det dröjer ett bra tag innan du är där! 😉
  Kram <3

  1. Bra tips! Kom på att jag har en sån där värmefilt liggandes i sambos sommarstuga – den ska hem!

   Ett ordentligt underställ gör ju faktiskt stor skillnad, så det kanske vore läge att skaffa sig ett sånt. Tack igen för tipsen, det är absolut inte spam! Det var kanske den tidigare kommentaren du såg där jag skrivit det, den var från början full med länkar till ställen där tjejen ville att jag skulle registrera mig så att hon skulle tjäna lite pengar. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.