Veckans minus, vecka 3

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan har det absoluta lågvattenmärket, och därmed får veckans minus, varit att Färdtjänsten hade problem med sitt trafikledningssystem, och därmed inte kunde skicka ut bilar till de som hade beställt resor. Dessutom var de inte anträffbara på något av sina telefonnummer, varken resebeställningen eller resegarantin. Jag stod ute i vinande blåst i över en halvtimme och väntade, och efter att jag inte fått svar på telefon gick jag in på internet och kollade statusen på min resa.

Det hade då kommit upp ett meddelande om att de som hade en bokad resa kunde ta en privat taxi i stället och skicka in kvittot. Där stod jag, utan tillräckligt med pengar för att komma hem, djupfryst och med extrem smärta, och fick försöka ta mig hem med kollektivtrafiken. Det tog två timmar och en kvart, trots att det inte var rusningstrafik. Fick kliva av vid var och varannan station för att vila och försöka bita ihop. Hade jag inte haft internet i mobilen hade jag aldrig fått reda på hur läget var, och säkert väntat i en evighet. För hörde de av sig? Inte då.

Det var det värsta av allt. Det kan inte vara så många som hade en taxi bokad vid den tidpunkten en torsdag när det var snöstorm – jag har kollat upp statistiken för hur många resor som görs, och de borde inte ha behövt ringa upp fler än som allra mest hundra personer för den där tidpunkten. Det borde vara enkelt och framför allt självklart, för de flesta med Färdtjänst har inte internet i mobilen med sig i fickan, om de ens har en mobil.

Gemensamt för oss alla är att vi inte klarar av kollektivtrafiken för att vi är sjuka eller gamla. Veckans minus är riktigt fett och går till att de inte ens meddelade oss. Jag var sängliggande i två dygn efteråt. Visserligen hade jag varit det även om de inte hört av sig, om de inte lagt ut för min resa direkt, men det var jävligt dåligt att inte höra av sig med tanke på hur jobbigt det är att stå ute i vinande blåst och snö när man redan har ont. Veckans minus gånger 10.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/veckans-minus-vecka-3/

2 kommentarer

    • Tofflanjanuari 19, 2014 kl. 18:44
    • Svara

    Skituselt!!! 👿

    1. Ja, riktigt dåligt att de ska ta sån tid, och att det inte är klart när de säger att det är det!!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.