Hoppet om vinter

Jag kollade in väderprognosen på DN i går kväll, och det var en sorglig och rolig syn. Rubriken på DN var ”Hoppet om vinter inte ute”, och då tänkte jag självklart:

Vilket jävla hopp?

Vintern är ju helt perfekt som den är! Det skrev jag ju om bara för ett par dagar sedan, och den är fortfarande helt perfekt! Varför skulle någon som inte är ute efter att åka pulka önska snö, halka, slask, förseningar i trafiken och iskyla?! Jag förstår det inte. Vilka som bor i någon slags tätort eller stad är det som längtar efter det? Hela Sverige stannar ju när det kommer snö, varenda jävla år.

Vidare kunde man läsa att till nästa helg skulle det kunna bli någon minusgrad, och då är vi alltså nästan i mitten av januari. Det i sig är ju helt okej, så länge det inte handlar om 20 minusgrader så tänker jag inte klaga.

Men lågtrycket som vi har nu kommer att fortsätta, så om det kommer nederbörd så kommer den antagligen i form av blötsnö. Hurra, det blir snö! Ljus!* Äh, löjligt. Det blir inte så mycket ljusare av lite snö på trottoarerna i stan, och ingenting kommer att funka.

Hoppet om vinter inte ute”. Vem i vuxen ålder som arbetar eller pluggar och måste ta sig ur sitt hem är det egentligen som önskar snö för sin egen del? En del önskar snö så att barnen kan åka pulka, men det finns väl mycket roligt man kan göra när det är barmark också?

Som tur är så är tiodygnsprognoser väldigt osäkra i slutet av perioden, jag hoppas på fortsatta plusgrader. För övrigt så kommer prognosen från en kvinna vid namn Lisa Frost. Hon är självklart meteorolog på SMHI, vad annars?

* Ironi.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/hoppet-om-vinter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.