Resultat från undersökningen

I går var jag alltså på undersökning för att se om jag har anlag för benskörhet, eftersom det är vanligt om man har EDS. Först fick jag träffa en sköterska, och vi mätte, vägde och strippade mig. Sen fick jag lägga mig i någon röntgengrej som mätte bentätheten i rygg och i höft. Det hela var avklarat på bara några minuter (men det gjorde skitont att ligga där), sedan fick jag vänta lite på resultat.

Läkaren var trevlig. Han kände till EDS, men hade bara träffat en patient tidigare som hade diagnosen, och hon var över 70. Vi gick först igenom blanketten jag fyllt i, och det fanns vissa saker att förbättra där, framför allt vad gällde mitt intag av mejeriprodukter. Det visste jag ju redan, så det blir nog en liten omfördelning av resurser framöver för att få in mer sånt i kosten. Bara för säkerhets skull. Apelsiner och gröna grönsaker funkar tydligen också bra. Vad gällde mitt resultat av bentäthetsmätningen så blev jag positivt överraskad – jag hade 20% högre bentäthet än genomsnittsmänniskan!

Resultat från mätning av bentäthet.

I min värld är det så ovanligt att något stämmer eller att jag får ett positivt resultat gällande min hälsa, så jag visste nästan inte vad jag skulle säga! Den vita pricken på bilden är mitt resultat, och som ni ser så ligger jag i dagsläget inte alls i någon riskzon för benskörhet. Jag kanske måste kolla igen om 10 år eller så, men det var skönt att det såg så himla bra ut! Min fettprocent var 20%, vilket är alldeles utmärkt också. En sak på listan är avbockad och har fått grönt ljus – skönt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/resultat-fran-undersokningen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 9, 2014 kl. 19:27
  • Svara

  Va bra!!! Hade tänkt bjuda över dig på visit till lunchställe nära mitt jobb en dag och bjucka på OSTpaj, men vi kan ta nåt annat! 😛 Fast frågan är om du har nån flärdtjänst, som Jontas kallar det, att ta..???

  1. Ja, det var bra nyheter! Haha, ostpaj, mums! Jag kommer gärna på lunch, det låter som ett alldeles utmärkt sätt att spendera min enda resa på tills de fyller på saldot! Vi får komma överens om när som passar bäst. 🙂

  • tatianajanuari 11, 2014 kl. 15:18
  • Svara

  Åh, så skoj att höra !
  Kram

  1. Ja, det var skönt – för en gångs skull något positivt! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.