SJ har fått mail igen!

Hela den här extremt långdragna historien om SJ och reseersättning för min resa i somras börjar bli löjlig. De har ju fortfarande inte satt in några pengar på mitt konto – se själva. Resan kostade knappt 150 kronor, så jag skulle alltså ha fått drygt 70 kronor tillbaka. Icke sa nicke. Den enda insättningen mellan 4/8 då tåget skulle ha gått, och i helgen, den 18/1, är en överföring från PayPal som är en helt annan grej.

Tåg

Jag sökte mellan 70 och 150 spänn i fall att de lyckats göra fel och sätta in hela summan, men nix. De skulle sätta in pengarna på samma konto som jag använde för att betala resan med, och det här är det enda jag kontot jag använder och har ett kort kopplat till. Självklart betalade jag resan med kortet också, i en biljettautomat. Så nu har de ett nytt ärende, och med tanke på att det tog fem månader att få svar på det ena ärendet sist, och en dryg månad för det andra ärendet, så har jag inga föreställningar om att SJ fixar det här fort.

Hej SJ!
Den 4/8-13 skulle jag ha rest mellan X och X. Tåget kom aldrig, så jag var tvungen att ta mig dit på annat sätt och ansökte om resegaranti.

I början av december skickade jag en förfrågan och undrade hur lång tid det skulle ta, eftersom jag inte hört något. Det tog en dryg månad innan jag fick svar, och i det stod att mitt ärende handlades den 6 september men att ni missat att skicka svar till mig.

Dessutom stod det att på grund av Trafikverkets bedömning får jag enbart hälften av beloppet insatt på mitt konto, i stället för ett värdebevis. Jag har fortfarande inte fått pengarna, trots att ärendet handlades i september – om ni vill skickar jag en skärmdump med sökningen efter insättningar på mitt konto.

Min fråga är fortfarande samma som sist: När kan jag räkna med att detta är klart, och så undrar jag även var kan jag ansöka om ersättning för mina övriga kostnader som tillkom för resan (pendeltåg och sju mil med bil)?

Ja, vad tror ni? Har SJ sjabblat bort mig helt, eller är det rimligt att det tar mer än fyra månader att få pengarna efter att de har handlagt ett ärende?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/sj-har-fatt-mail-igen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.