Veckans minus, vecka 1

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till något som gjorde mig riktigt förbannad. Posten, eller hanteringen av brev. Jag skickade två likadana brev till två vänner, med identiskt innehåll – en pin och ett litet meddelande. Den ena vännen fick sitt brev, och den andra fick det – öppnat i ena hörnet och med meddelande men utan pin. Självklart blev både hon och jag ledsna, för det var uppenbart att brevet inte gått sönder i posthanteringen så att innehållet hade ramlat ut. Det var en stor pin, 5,1 x 5,1 centimeter.

EDS pin, I wear stripes for someone special. EDS awareness, Ehlers-Danlos syndrom.

Att postgången är dålig i det här landet känner jag väl till, eftersom jag på jobbet skickar tusentals brev i veckan, och det händer ofta att de inte kommer fram, eller kommer fram flera veckor efteråt. Men att folk anställda av Posten eller de företag som delar ut post stjäl ur brev trodde jag var ganska ovanligt nuförtiden. Om jag nu har fel, och hennes stora pin på något vis ramlat ur det lilla hålet på kuvertet som hade självhäftande klister och kunde stängas igen efter öppning, så är det ju bara att bita i det sura äpplet, men det känns otroligt.

Sjävklart anmälde jag händelsen, och jag fick snabb feedback från Posten så fort jag skrev om det här på bloggen, vilket var riktigt bra. Det går inte att köpa såna där pins i Sverige, annars hade det ju varit betydligt mindre besvär att bara skaffa en ny. Årets första veckans minus går alltså till Posten eller sättet de hanterar brev på, och eventuellt den anställde som har snott min pin. Förhoppningsvis hittar de den någonstans, annars blir jag ledsen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/veckans-minus-vecka-1/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.