Handdukar och värdelösa hängare

Vad är grejen med de urusla upphängningsanordningar som sitter på handdukar egentligen? Det spelar ingen roll om de sitter på handdukar för fem spänn styck från Jysk eller Ikea, eller om det är dyra designvarianter – de går alltid sönder. Alltid. Ibland bara efter några tvättar, ibland efter ett par månader. Det är inte så att jag river ner handdukarna eller är oförsiktig när jag hänger upp dem heller, och ibland går de till och med sönder i tvätten eller i torktumlaren.

Och det är jävligt irriterande med handdukar som inte går att hänga upp. Det är liksom därför man har krokar för just det ändamålet i badrummet… Så hur svårt kan det vara att göra en upphängningsanordning som faktiskt håller? Är det tänkt att man ska lägga sakerna på en bänk i stället för att hänga upp dem?

Grön matta och gröna handdukar

Uppenbarligen funkar det riktigt uselt med en frottéremsa som är fastsydd i handduken, men varför kommer ingen på något smartare? Visst vet jag att det finns särskilda krokar av metall och plast man kan klämma eller trycka fast på handduken och hänga upp den i, men vad fasen? Ska man behöva köpa en sån trots att man betalade för en handduk med en ögla för upphängning? Varför ens ha den där jävla öglan om den bara går sönder? Ska jag behöva häfta fast skiten?

Uselt. Uppenbarligen fungerar det inte med en tygremsa, och har aldrig gjort. Det är ju inga problem att tvätta saker som knappar och dragkedjor av plast eller metall i tvättmaskinen, så varför kan man inte tillverka handdukar med en sjysst hållbar ögla? Jag fattar inte. Dagens mest irriterande i-landsproblem, utan tvekan. Eller är jag (som vanligt) helt ensam om att tycka att såna här lösningar är skit?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/handdukar-och-vardelosa-hangare/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanfebruari 13, 2014 kl. 23:19
  • Svara

  Sätt fast en bit sjyst kätting med skruv, låsmutter och gedigna brickor. Det håller garanterat handduken ut. R är ju händig med mekaniken, så det fixar han lätt. Han kanske är en jävel på att laga tvättmaskiner också?

  1. Det är han säkert! :mrgreen:

  • Nitizfebruari 14, 2014 kl. 00:13
  • Svara

  Jag håller med dig! Det är värdelöst! Varför kan ingen göra öljetter (som det brukar va på en del gardiner) ute i ett hörn i stället? Det borde väll hålla bättre?

  1. Ja! Det borde ju vara enkelt, tycker man. Men neeeeej. Om du börjar tillverka såna så köper jag, garanterat!

  • Piafiafebruari 14, 2014 kl. 16:56
  • Svara

  Håller med fullständigt! Något som sitter som berget däremot, är dessa sträva tvättrådslappar! Lika itchiga och hårda efter hur många tvättar som helst. Allra helst de som sitter i nacken på tröjor… kanske hängarna skulle kunna göras i det materialet?

  1. Ja, och sys fast med tråd i samma material, så att skiten inte lossnar ändå! Jag tror aldrig att jag har varit med om att en tvättrådslapp lossnar…

  • Bertil Samuelssonoktober 3, 2019 kl. 06:02
  • Svara

  Förr fanns en plastring med en slits där man vek handduken och förde in den. Flyttade och de försvann. Kan inte återfinna dem. Mycket funktionsdugligt och hållbart.

  1. Det låter bra! Har aldrig sett sådana, men kan tänka mig att man slapp dylika problem med dem!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.