Katten irriterar eller är irriterad…

Jag har ett litet kattproblem hemma. Den ena luddskallen, gammelkatten, har börjat få för sig att kissa på en filt som han vanligtvis brukar ligga och sova på, och det är inte så kul. Ibland stänker det. Det händer bara när jag inte är hemma, så jag antar att det är någon slags protest mot något. Han har alltid gillat att kissa på saker av tyg som ligger på golvet – har man råkat slänga en t-shirt bredvid tvättkorgen i stället för i den, så är det med andra ord inte helt omöjligt att den har ett extra stort behov av tvätt.

Jag älskar ju sällskapet av katten, men älskaren R är inte lika förtjust i varken katten eller fenomenet. Jag har ingenting emot att tvätta filtarna när det har hänt – det är billiga fleecefiltar som både tvättas och torkar fort, men det irriterar honom. Så nu har vi skaffat en till kattlåda, och så ska jag köpa lite feromoner. Det finns en sorts behållare man stoppar in i ett eluttag, som sägs funka bra för att få katter att känna sig bekväma.

Min svarta katt Bacon fyller år! Grattis!

Om inte det funkar vet jag inte vad jag ska göra, för han är en sån där katt som det förmodligen inte skulle gå särskilt bra att omplacera. Han är nervöst lagd och har inte mycket till övers för någon annan än mig – men å andra sidan kretsar hela hans värld runt mig och han ska alltid vara i mitt knä. Jag hoppas verkligen att den lilla förändringen gör skillnad, och att han inte är sjuk.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/katten-irriterar-eller-ar-irriterad/

2 kommentarer

    • Farsan on februari 26, 2014 at 16:22
    • Svara

    Ordinär gubbsjuka?

    1. Högst troligt. Händer bara när jag inte är hemma…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: