Sjuk och beslut som får mogna

Seg och okul helg. Inflyttningsfesten i fredags var okej, men allt har liksom varit ganska tråkigt sedan beskedet om handikappersättning. Dessutom blev jag dyngförkyld i lördags, men det verkar inte vara någon större fara med mig nu. Lite snorig, lite halsont, men febern är borta. Eller ja, den kommer och går, eftersom jag får helt slumpmässiga feberattacker då och då på grund av EDS, men jag är inte influensa-sjuk i alla fall.

Jag är utan ersättning igen. Rolig bild på att vara sjuk och behöva jobba

Har ägnat den största delen av helgen åt att forska och skriva kring det här med min överklagan. Min webmaster-partner i England har studerat juridik, och har hittat en hel mängd med sidor kring det här med rätten till vård, och rätten till hjälpmedel och dylikt när det behövs. I det fallet lutar det ju åt ett diskrimineringsärende, men det hjälper inte så mycket mot Försäkringskassan enda argument: Vi har en god hälso- och sjukvård i Sverige och det finns hjälp att få. Så länge det finns hjälp att få, oavsett hur många gånger jag blir förnekad den, så tror jag inte att jag kan vinna. Men jag slutar inte försöka för den skull. Jag är lika sjuk som systemet.

Frågan är om man ska gå vidare och skicka ärendet till media också. Vet inte vad det kan göra för nytta mer än att kanske få kontakt med någon som kan hjälpa mig rent juridiskt med det här, men det vore ju faktiskt fint om en lite större del av landet visste hur dålig vår fina svenska vård är för en del. Jag vill faktiskt inte att någon annan som är sjuk ska råka ut för de saker som hänt mig, och jag är ändå en person som kan prata för mig och be om saker. Ja, jag vet inte. Har skrivit ett brev, men har inte bestämt om jag ska skicka det eller inte. Måste låta beslutet mogna lite, och just nu ska jag distrahera mig med jobb en stund. Hurra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/sjuk-och-beslut-som-far-mogna/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mfebruari 10, 2014 kl. 19:16
  • Svara

  Skicka skicka skicka!

  1. Risken är att man blir utmålad som ett uppmärksamhetsoffer. Inte kul!

    • Åkefebruari 11, 2014 kl. 02:42
    • Svara

    Klara ,,,Färd.. ( den hade du aldrig hört förut va 🙂

    R’ädda flickor får aldrig kyssa vackra pojkar ,, ,, för att ta ett ”modeuttryck” GÅ ALL IN !!

    du har ju ryggen fri , skulle du få den stämpeln på dig kan vara det bästa som kan ske dig , då kan någon ge sig F-(/&-N på att kunna spräcka din ”bubbla” och efter en kort stunds grottande” plötsligt kommer man´komma till insikten om hur du har det igentligen

    (dvs allt det där Sjuka kassan kan läsa sig till bara genom att konsultera sina hyllmeter av korrenspondans MEN förvänta dig inte att du kommer få någon större uppmärksamhet ens av journalist murmlarna

    det du har att berätta är ”bara” vardag i vårat land idag , sen kommer du ur en ovanligare vinkel kanske men det gör inte fallet enklare utan bara mer komplicerat att göra ”bra journalistik” av murmlarna är inte alls lika ambitiösa längre , man tar genvägar för att få en stund i rampljuset

    glöm inte den unga journalisten som kom med den ena chocken efter den andra . han gjorde insiders från skinnskallarna och dom tog bla bilder där dom stod utanför göran Cassels (har jag för mig han heter )Bostad posserandes med en AK 4 (automatkarbin ) dåvarande högsta hönset i stockholmspolisen ,,

    det hela mynnade slutligen ut i att allt var planterat och han var den som anstiftade allting ,, allt för att få scoop .. och skinnskallarna var hans vänner ,,,

    har själv varit ute i samma ärende ,, har fått väldigt intresserat bemötande och en eländes klagosång .. det låter verkligen pretantiöst när dom börjar berätta allt vad dom kan och tänker göra ,, och allt rinner ut i sanden

    i mitt fall stakade det hela efter en stund då min felbehandlare var proffesor , en proffesur är en politisk utnämning och hela spåret gick raka vägen upp i dåvarande socialdemokratiska regeringen ..

    trots att min ”murmel” var en av dom mest namnkunniga i branschen och inte räddes nåt så blev det väldigt snart införstått med att här kommer du inte längre och allt handlar som sagt i slutendan om politik och PENGAR ,,

    i mitt fall en serie felbehandlingar som ”förstörde” mitt liv redan vid unga 17 års ålder i ditt fall skulle du öppna dörrar för massor med människor med ”udda” sjukdomar som man idag kan hålla ur systemet som dom gör med dig

    så föreställ dig vad som skulle hända om jag skulle få en möjlighet att få upprättelse och ekonomisk ersättning för all misshandel och invaliditet detta har gett mig efter ett enkelt okomplicerat lårbensbrott ,, och sen kommer du och sparkar in nya dörrar och så blir det säkerligen nån ny form av ”lex maria” ..

    och dörrarna är öppnade för tusen och åter tusentals människor som blir felbehandlade genom denna Sjuka apparat och med alla dom kraven som kommer i en sån process kommer landstinget få gå på fattighuset och sälja ut sin verksamhet ,, och sen får vi samma karusell men från andra sidan enda till den kapsejsar totalt

    jag önskar så gärna att jag kunde hjälpa dig , det enda konkreta jag kan ge dig är att GE ALDRIG UPP hur djävligt det än är så finns det ALLTID en morgondag (och då….. ) (och så Bertil F som vanligt .:-)

    1. Du har helt rätt Åke! Jag skiter visserligen fullständigt i vad folk anser om mig och hur jag framstår, men å andra sidan finns det nästan inget jag avskyr mer än snyfthistorier! Jag ska sammanställa all information och läsa på om mina rättigheter till vård och hjälp, och när jag har lite mer kött på benen åker nog brevet iväg.

     Det är ju inte ens säkert att någon har lust att skriva om det här, för det är väl en petitess i sammanhanget, särskilt när det är både OS- och Melodifestivaltider… Och nej, ge upp ska jag aldrig göra! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.