Babymorötter

Vem fasen är det som har kommit på att folk är så dumma att de tror att det faktiskt finns något som heter babymorötter, eller minimorötter? Det är ju briljant att kunna spela på folks ignorans så, och jag skulle inte bli förvånad om folk i allmänhet tror att babymorötter är en särskild sorts morötter som är mer exklusiv – därav det tiofaldiga kilopriset.

Saken är den, att det är helt vanliga jävla morötter. De sorterar ut de smalaste morötterna, och delar dem på hälften. Voilà – babymorötter! Sen ska de visserligen tvättas, skalas och putsas i båda ändarna så att det ser ut som att det faktiskt är pyttesmå morötter, och folk går på det. Jag fattar att man inte vill gå omkring med en potatisskalare i väskan, men att köpa en stor morot för en krona eller två är ju oändligt mycket bättre än en påse av plast, som innehåller processade och mycket dyrare grönisar. Dessutom ryktas det att de doppas i klor, eftersom de är skalade och inte klarar sig bra så länge.

Visst är det roligare för ungar att äta babymorötter, men det är väl för fasen bara att skära vanliga morötter i små bitar och kalla dem för vad som helst? En del hamburgerkedjor marknadsför ju babymorötter eller minimorötter som ett mer hälsosamt alternativ till pommes frites, vilket i och för sig är bra, och det händer att jag väljer morötterna i stället. Men jag frågar alltid om de inte har vanliga morötter som inte är processade i stället, och de står som fågelholkar och glor på mig.

Det verkar som om folk tror att babymorötter är en egen art av växten eller nåt. Så är det självklart inte, prova att gå till en plantskola och be om frön för minimorötter… Att köpa färdigskalade morötter som ligger i en plastpåse är inte bara sämre för miljön, det betyder även att en hel del av morötterna går till spillo när de formas till. Inte ok. Nej, det är vanligtvis ingen som orkar lyssna när jag går på om såna här saker, men nu har ni det i skrift. In your face. Köp inte minimorötter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/babymorotter/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mariemars 26, 2014 kl. 21:56
  • Svara

  Fast nu finns det snacksmorötter istället och det är riktiga små morötter, oskalade! Mycket godare än ”minimorötter”

  1. Visserligen mycket bättre, men ändå svindyra! 🙁 De vanliga 1-kilospåsarna med morötter man köper på typ Ica är ju inte så roliga att äta som snacks, men köper man knippen eller närodlat när det är säsong är de världens godaste – för typ 5 kronor kilot!

  • Pettermars 27, 2014 kl. 12:09
  • Svara

  Hahaha…. Har faktiskt aldrig funderat på om babymorötter är en egen ras eller nersvarvade vanliga morötter. Men de kanske säljer för att de ser coola ut som snacks.

  Det där med klor tror jag inte på. Det cirkulerar så många falska rykten om mat att hälften kan vara nog.
  Känner du till att det finns folk som tror att lättmargarin innehåller plastkulor? Andra tror att det innehåller bensin och nickel. Sant är att man extraherar fettet från oljeväxter med lösningsmedel och att det härdas med väte och en nickelkatalysator. Men att det innehåller farliga mängder är rent humbug.

  1. De är ju praktiska, om inte annat! Jag vet inte om det där med diverse kemikalier stämmer, men det är ändå lite konstigt att de håller sig fräscha så länge utan skal – även om de ligger i en plastpåse. Men jag är ingen morotsexpert, så en del sorter kanske funkar bra så.

   Det där med lättmargarin är ganska roligt, hur sjutton kan folk tro på det? Det är väl ganska självklart att det inte skulle få säljas om det innehöll farliga mängder av något. Då är alla sorters godis och glass betydligt farligare! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.