Inkommande samtal och NIX

Om man lyckas få någon att trycka sitt ansikte mot en glasruta, och dessutom få dem att gå med på att bli fotograferade, så kan man få sig ett skratt varje gång man får ett inkommande samtal från den personen. Det är bara att lägga in bilden som profilbild till kontakten, så ser det ut som om han eller hon är på väg ut ur din telefon så fort du blir uppringd. Jag har inte lyckats övertala någon ännu. Dessutom är det lite svårt att hitta en bra glasruta, för man vill ju inte göra det på sitt eget fönster! Ansiktsavtryck, nej tack.

Fönster

Det är ganska svårt överlag att få folk att ställa upp på en bild à la impromptu till telefonboken. De kanske inte är så piffade som de önskar att det vore, men vad fasen? Om jag vill ha en person i min telefonbok, så betyder det också att jag vill kontakta den. Spelar det någon roll om de är sitt bästa och snyggaste jag då? Nej, inte det minsta. Jag bryr mig inte. Den där räven är snyggare än de flesta människor jag känner ändå.

Apropå inkommande samtal, jag har en app som blockerar alla kända telefonförsäljare och marknadsundersökare. Det går ju numera även att spärra sin privata mobil i NIX, men företag och deras dotterbolag får ju ringa under vissa premisser. Men jag slipper dem oftast. Appen heter ”Truecaller”, och flaggar för alla inkommande samtal från företag och försäljare man verkligen inte vill prata med. Rekommenderas. Ska lägga en in bild när det kommer samtal som är flaggade som försäljare, med något jag verkligen ogillar. Kanske en varmkorv, eller varför inte gräddfil?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/inkommande-samtal-och-nix/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Åkemars 25, 2014 kl. 11:04
  • Svara

  ”Truecaller” har jag oxå installerad och den gör mycket mer än spärrar försäljare .. men jag TROR jag börjar fatta hur den funkar .. det är ganska ”underhållande” när man har denna app i telefonen när vissa ringer

  .. jag saxar lite texter som kommer först och förklarar hur jag TROR att systemet är uppbyggt

  När farsan ringer till mig står det ELSE-MARIE jossan i displayen

  har en polare som jobbar på ett stort svenskt företag inom teleindustrin och när han ringer står det
  ”Paulos ventilkåpor ”

  en annan kompis jobbar på ett företag som tagit över efter det kommuntjänstefolket gjort i stockholm och när han ringer mig på sin PRIVATA telefon står det i displayen PETER ******* (företagets namn)

  en annan kompis när han ringer från mobilen står det matte landet och när han ringer hemifrån *******(hans frus namn ) cadillac

  och en snubbe jag brukar hjälpa med bilen ”bilintresserad tok med skoda”

  och när man konfronterar samtliga med dessa uppgifter så blir det bara fågelholkar av samtliga ,,

  ELSE-MARIE är min syster (fast felstavad ) och jossan är min yngsta dotter (10 år ) och som sagt denna identitet kommer fram från min pappas nummer

  jag TROR att det är som så att om du har thrue caller installerat och ringer till någon du har döpt/skrivit in namnet på i telefonboken så suger thrue caller ut det du döpt numret till ,, när så NÄSTA med appen installerad ringer så könner thrue caller igen numret .. kollar i minnet om det finns någon adressering (om numret är döpt) och är det så så adderar den det den som tidigare (eller kanske FÖRST ) döpt det till

  min syster felstavade namn ( hon heter elsmarie ) och så min dotters namn jossan är förmodligen inlagt av någon av jossans kompisar så dom kan få tag i henne när hon och elsmarie är hos farfar .. felstavningen känns naturlig hos en 10 åring och jossan (josefine) är rätt så det är säkerligen som jag skriver en av hennes kompisar

  så man ska kanske passa sig för vad man döper folk i sin telefon till nummera 🙂 fast jag tror ju knappast att det är en enkel väg att spåra det bakåt men men

  1. Hahaha! :mrgreen: Det verkar ju helsnurrigt! Jag har aldrig råkat ut för något sånt, men å andra sidan kanske de jag brukar pratat med inte har truecaller! Väldigt skumt att appen kan göra på det där sättet faktiskt, undrar om de vet om det själva. 😀

  • Åkemars 25, 2014 kl. 11:07
  • Svara

  och Ehhhhh du har ett lustigt sätt att tänka ,,, inte fassen stoppar man väl oönskade samtal i en GRÄDDFIL ,, det brukar ju vara ett sätt att komma smidigare fram .-)

  1. Hehe, visserligen! Jag råkar bara avsky allt vad syrliga mjölkprodukter heter, men jag kanske skulle ha skrivit filmjölk eller kvarg i stället! 🙂

  • Farsanmars 25, 2014 kl. 17:07
  • Svara

  En jävla massa basilika skulle passa fint.

  1. Ja! Ska fota en kvast nästa gång jag går förbi dem i affären.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.