Den briljanta idén att städa

I dag blev det inte många knop för min del. Älskaren R var tvungen att läsa en massa grejer för jobbets skull, och jag hade ingen lust att gå ut i kall vind och regn – även om solen tittade fram på eftermiddagen så var det ganska obehagligt ute. Spenderade en stor del av dagen i soffan och framför datorn, och väntade på att han skulle bli färdig. Kom nämligen med den briljanta idén att vi (läs han) skulle rensa bland alla pärmar, gamla böcker, kartonger och saker som inte måste ligga framme och skräpa i lägenheten.

Kartong, paket

Han var inte överförtjust i idén, men insåg att det faktiskt vore en ganska bra dag att göra sådant på. Jag föreslog till och med att vi kanske, efter tre och ett halvt år, skulle kunna få upp en gardin jag har väntat i evigheter på. Gardinstång finns på vinden, likaså tyg, borr- och skruvmaskin. Jag skulle tekniskt sett kunna sätta upp den själv, men han vill inte att jag gör det. Han litar ju inte ett dugg på mig i kombination med verktyg, men det är hans problem. Mer jobb för honom, mer tjat från min sida.

Efter mycket väntan och kanske lite extra tjat så började vi. Nähä, han har gett bort alla mina flyttkartonger till en kompis som flyttat – inget att lägga alla saker i. Han fick ändå upp farten och rensade bort säkert 3 fack i bokhyllan. Jag rensade några till. Vad jag inte förstår är varför han måste ha 12 pärmar till sina räkningar och viktiga papper, i det papperslösa samhället. Han har ingen kontakt med några myndigheter, så det är bara gamla räkningar och lönespecifikationer. Why oh why?

Försökte övertala honom att få ned det till bara 3 eller 4 pärmar, ack och ve. Vi får se hur det blir med den saken när det är dags att betala räkningarna den här månaden… Idén var i alla fall bra och fick lite genomslag – alltid något. Jag ser ett eventuellt ljus i slutet av tunneln när det gäller överbelastningen av prylar hemma!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/den-briljanta-iden-att-stada/

2 kommentarer

  • Pettermars 17, 2014 kl. 10:53
  • Svara

  Hahaha… Håller på med samma sak här hemma. Mina pärmar innehåller mest ”viktiga” papper från skoltiden. En del är riktigt bra-att-ha-papper men då jag sällan slår i pärmarna rensades de förra veckan. Jag tömde pärmarna och dokumenten åkte ner i en stor låda. Då kan de rensas senare och de viktigaste papiren kan ju alltid skannas in och bli en PDF som passar i dagens samhälle. 😀

  Ibland ligger det lite nostalgiska skäl bakom sparandet men jag försöker hålla det till elektroniska dokument som även de gallras bort med jämna mellanrum.

  Undrar bara vad jag ska fylla de tomma utrymmen i bokhyllan med……

  1. Jag gillar att rensa bort sånt där! Det viktiga kan man scanna, och vips så är flera hyllor lediga. Du skulle ju kunna ställa böcker där… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.