Orm åt hund och fastnade

Läste i tidningen om en kvinna i Australien som hade lämnat sin hund ute i hundkojan på natten, kopplad i en kedja så att den inte skulle springa bort. Det var en liten prydnadsvovve, någon korsning mellan chihuahua och malteser. Man kan ju ha åsikter om huruvida det är okej att lämna en vovve ute hela natten, och om det då är okej att ha den fastbunden så att den potentiellt kan fastna och göra illa sig, men det skippar jag den här gången.

Ägaren fick sig en liten chock när hon gick upp på morgonen och skulle släppa lös hunden. I stället för den lilla söta vovven låg där i stället en stor fet pytonorm, som hade svalt hunden och satt fast i kedjan. Vilken chock! Ormen var två och en halv meter lång, och hade en stor utbuktning på magen. Ägaren hade ändå sans nog att i stället för att slå ihjäl ormen och skära upp den för att ta ut sin hund, ringa till en vilträddningsorganisation som kapade kedjan och tog hand om ormen.

De höll ormen, som var ca 50 år gammal, under observation ett dygn och hoppades att den skulle kräkas upp hunden, men icke – den väntar nu på en eventuell operation. Inte för att få ut hunden, för att få bort kedjan. Snacka om chock när man går ut på morgonen och hittar en orm i hundkojan i stället för en hund!

Visserligen är det ett stort misstag att lämna sina små bytesdjur utomhus och fastspända under natten i Australien, för det finns faktiskt en hel del saker som äter en liten god hund där, men det händer inte så ofta som man kan tro. Enligt organisationen som tog hand om ormen var det bara andra gången på tio år som något liknande har hänt, i alla fall där djuret varit fastkopplat så att ormen eller krokodilen eller vad det nu är har fastnat. Annars händer det nog ganska ofta att små fluffiga husdjur blir offer för andra hungriga djur.

Nä, även om vi inte har några stora rovdjur på lantstället där katterna springer ute, så håller jag dem inomhus på nätterna. Det finns väldigt gott om örnar, och en liten huskatt är inget problem för en örn. Som tur är så är tomten väldigt kuperad och det är nog ganska svårt för en örn att dyka just där, men det är inte så att katter alltid håller sig inom staketet…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/orm-hund-och-fastnade/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Åkemars 16, 2014 kl. 00:16
  • Svara

  Ufff vilken chock ja ,,, påminner lite om den där skrönan om mattläggaren som jobbade själv hemma hos en familj och la ut en stor plastmatta i vardagsrummet ..när man så var klar gick han ut på balkongen för att ta sig en cigg ,,, till sin förtvivlan hittade han då inte sina giftpinnar utan gick in i rummet för att leta efter dom .. då ser han en stor bulle mitt på mattan ,, precis i storlek av ett ciggpaket ,,, DJÄ-%&&%¤ va gör jag nu ?? ,,,,,mattan hade han limmat och limmet hade redan huggit så skulle han kunna få fram sitt paket så var han då tvungen att slita bort mattan ,,, rådig som han var kommer han så på den briljanta iden att ta en träregel , lägga mot bullen och sen försöka hamra ner den så den skulle försvinna i mattan ,, sagt och gjort och resultatet blev över förväntan ,, kände man inte till det skulle man aldrig kunna ana att det låg ett paket marlborou under rmattan
  ””PHUUU”” !!! det rädda hans dag ,, nu kunde han lämna lägenheten och få betalt för sitt jobb och material .. så han plockade ihop sina grejor , gick ut genom dörren , låste den och droppade nyckeln genom brevlådan som blivit instruerad av kunden att göra ,, tryckte sen upp hissen och kliver in med sina verktyg och trycker på ner ,,, väl ute ur hissen tar har tio steg där han parkerat bilen , öppnar skåpet och finner till sin förvåning ett nyöppnat paket ciggareter …???jaja jag måste ha tappat dom där tidigare innan jag köpte detta nya paket tänkte han , tog en cigg och åkte hem .. väl hemma så går han in i duschen och tvättar sig medans hans fru tillagar middag , han lät sig väl smaka och efter middagen med en kopp kaffe i handen ser han att han har ett flertal missade samtal på sin mobiltelefon ,”dom mpste na ringt när jag var i duchen tänkte han ,,, numret känner han igen tillhörandes den kund han lagt in en matta åt under dagen ,, ”ahh dom har nog kommit hem och vill tacka för resultatet , ett väl utfört arbete tänker han ,, nyfiket ringer han så upp sitt mobilsvar och få så höra ”” hallå !! hallå !! Hmm verkar vara en telefonsvarare ,, HEJ det här är Kerstin Ekfalk på tre trappor ,, du har varit hemma hos oss under dagen idag och lagt in en ny matta i vardagsrummet ,, vi är mycket nöjda med resultatet ,,, men vi undrar om du möjligtvis sett våran dotters guldhamster som verkar ha rymt under dagen ?? vi har letat överallt men finner den icke ,, så vi undrar därför om den kan ha smitit ut när du lämnade våran lägenhet ??

  (he he ) denna historia spreds för länge sedan som en sann historia men han senare kommit över i facket ”skrönor”

  det där med ÖRNAR /ROVFÅGLAR är faktiskt nått vi ska se upp med även i sverige ,, det är inte vanligt men dom kan plocka husdjur på promenad med husse eller matte i andra endan av kopplet ,, jag såg ett riktigt klipp på Youtube där en pappa med barnvagn gick över ett öppet fält , tror tom att det var en golfbana , ,, med en teling i barnvagnen och en 1½- 2½ åring vinglandes framför och helt plötsligt kommer en rovfågel bakifrån och hugger klorna i barnet och lyfter med det ,, sån tur va så vägde barnet för mycket så luftfärden blev inte mer än ett par meter innan fågeln tvingades släppa sitt byte ,,,

  jag har ett flertal papegojor som jag har ute sommartid , dom brukar sitta i eken ovanför där jag meckar och det känns alltid oroligt när man ser några större fåglar i närheten .. dock är det inte alltid dom största fåglarna som är det största hotet ,, tvärs över från garaget finns ett stort träd dit wilma en orangetofsat kakkadua en dag lät sin vingar bära l … och det tog inte mer än någon sekund innan björktrastarna kom fallandes som projektiler mot henne ,, dom störtdök med livet som insats för att spetsa henne på sina vassa näbbar ,,, wilma blev naturligtvis livrädd och flög tillbaka hem till sin stora (kork?) EK där hon kan sitta och lukta på blommorna (nåja) på bröstet hade hon blod som björktrastarna hade fått fram vid sina attacker ,, nu klarade hon sig fint och det blev bara en skråma på henne men det är imponerande och se hur våra ”vanliga” djur försvarar sina inmutade revir dolt i vårat moderna samhälle

  1. Hahaha! Den hade jag faktiskt inte hört! 🙂

   Ja, rovfåglar är inte att leka med. Har sett flera klipp där de dyker och tar barns hamstrar/kaniner och vad det nu är de har ute på gräsmattan, och precis som du säger behöver det inte alltid vara särskilt stora rovfåglar.

   Vad roligt med papegojor! Fåglar verkar kunna bli riktigt elaka när de känner att reviret är hotat, så fort en av örnarna ens är ute och flyger i området blir den omringad av diverse sjöfåglar och andra bevingade vänner, bara för att störa den. Stackars Wilma, tur att det gick så pass bra ändå! 😮

  • Farsanmars 16, 2014 kl. 00:43
  • Svara

  Katt åt isbit – svalt.
  Katt tvingades äta varmkorv – hot.

  1. Om katten åt en engelsk hund så dog den! :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.