Färdtjänst-funderingar

I går morse hade snön kommit igen. Det innebär dom vanligt att det blir kaos i morgonrusningen på väg in till stan, men ibland har man tur att få en taxichaufför som faktiskt lyssnar på det man har att säga och tar den väg jag föreslår. När man åker samma väg samma tid ett par gånger i veckan i flera månader så vet man ungefär hur det brukar se ut nere i underjorden under stadens förorter. Och de vägarna i tunnlarna är sällan en bra idé från mitt perspektiv sett – även om chaufförerna tjänar på att ta den väg som är dålig för mig, om resan tar trekvart i stället för 20 minuter. Avståndet är detsamma.

Jag hoppas verkligen att Landstinget kommer till samma slutsats som jag och alla andra jag pratat med, när det gäller hur de ska förbättra Färdtjänst. Det kan omöjligt vara viktigare att alla chaufförer är solstrålar hela tiden, än att bilarna kommer och hämtar passageraren åtminstone inom en timme från att man har bokat, eller att man får samåkningar förbi Solna när man ska från söder om Södermalm till Södermalm.

Bil

Och som vanligt är det så, att man får oftast inte hjälp om man inte säger att man behöver den. Det borde vara särskilt viktigt för färdtjänstkunder att lära sig be om hjälp när de behöver, i stället för att bli sura och klaga till någon annan. Jag har aldrig varit med om att en chaufför har vägrat mig hjälp när jag har bett om det, även om de inte gör det automatiskt. Inte alla som åker med Färdtjänst behöver hjälp, och det syns självklart inte på alla, så hur ska de veta?

Klart att de vill spara på energin om de kan, det hade jag också gjort. Det tog förresten en hel månad från att jag fick intyget tills jag ska på intervju om att förnya Färdtjänst, så om de inte är jävligt snabba så kommer jag inte att kunna jobba i början av maj. Vad gör man då – sjukskriver sig för att man har för ont för att ta sig dit? Antar det, för jag skulle ju inte vara arbetslös, om min anställning förlängs, alltså…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/fardtjanst-funderingar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.