Internationella Kvinnodagen

På lördag är det den Internationella Kvinnodagen. På denna dag uppmärksammar vi utmaningarna som världens kvinnor utsätts för varje dag. Hungerprojektet, en organisation som uppmuntrar till lokalt entreprenörskap runt om i världen, har just nu en kampanj som bland annat stöttar kvinnor i utvecklingsländer i att få ta ett så kallat mikrolån för att kunna finansiera egna projekt eller mindre affärsverksamheter.

Sara Wettergren, VD på Hungerprojektet, berättar att forskning visar att om kvinnor har större inflytande över sin situation så bryts många onda spiraler som förstör hela samhället. Ett exempel är jordbrukskunskaper; om kvinnor hade samma kunskaper som män skulle antalet hungriga i världen minska med ca 150 miljoner människor.

Var gärna med och skänk en slant, inte bara så att kvinnorna själva kan ta sig ur hunger och fattigdom, utan för att kvinnans position i samhället påverkar hela samhällets utveckling positivt.

  • 200 kr lär två kvinnor läsa och skriva.
  • 450 kr utbildar och coachar en folkvald kvinna i Indien.
  • 750 kr utbildar två kvinnliga entreprenörer i Afrika.

Klicka här för att komma till Hungerprojektet sida och läsa mer om kampanjen och Internationella Kvinnodagen. Om du inte har möjlighet att ge några pengar, så hjälp gärna till att sprida kampanjen. Hungerprojektet har startat en Thunderclap (ett verktyg för att sprida budskap i sociala medier) – klicka här för att delta i den via Facebook, Twitter eller Tumblr.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/internationella-kvinnodagen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.