Stockholms Katthem

Jag älskar katter. Det är ju ingen hemlighet för er som kikar in här då och då, och mina två luddskallar sprider så mycket glädje hemma! Något jag verkligen brinner för är Stockholms Katthem, de gör ett fantastiskt jobb med väldigt små medel. De håller för närvarande till i en liten och sliten lokal i Hägersten, men till sommaren flyttar de till ett stort och modernt hus i Skuru i Nacka. Det är verkligen välbehövligt, eftersom behovet av hjälp för hemlösa och övergivna katter är stort, och de helt enkelt inte har så mycket resurser.

Stockholms Katthem omplacerar ungefär 400 katter varje år. Det finns plats för 75 katter, och det är alltid fullt. En del katter hinner knappt flytta in på katthemmet innan de får nya hem, och det värmer mitt hjärta att veta att det är så. De avlivar aldrig heller katter för att de är sjuka eller ovana vid människor. De rehabiliterar, vakar över dem och älskar dem. Min svarta gammelkatt var ju vild från början, men sedan han vågade hälsa på mig har vi varit bästa vänner. Lite kärlek är ibland allt som behövs för att få en kattvän.

Den första söndagen varje månad har Stockholms Katthem öppet hus med café. Jag var där i går, och jag rekommenderar alla som gillar katter att gå dit och fika, och stödja deras arbete. De har ett dignande fikabord, och det var oerhört gott för nästan inga pengar alls (jag hade gärna betalat det dubbla, så jag lade en del i bössan), och självklart var det tema katt på en del bakverk.

Muffins med kattdekoration från Stockholms Katthem

Det är en ideell förening som inte får några bidrag från kommunen eller staten, så verksamheten finansieras till största delen av gåvor från privatpersoner, ideellt arbete och medlemsavgifter. Och hjälp behövs. Man uppskattar att det finns 10-20 000 övergivna katter i Stockholmsområdet. Stockholms Katthem behöver, förutom gåvor, framför allt två saker.

Det första är akuthem, där katter som behöver socialiseras eller ett miljöombyte kan bo under en period. Det andra de behöver är volontärer, till flera olika saker. Självklart kel och gos, matning och rengöring av katternas inhängnader, men även flera andra saker. Man kanske inte tänker på det i första hand, men det behövs hjälp med att köra katter till nya hem eller akuthem, om något behövs repareras, snickras eller målas, hjälp med marknadsföring och att hitta sponsorer, och att sprida information. Jag sponsrar så gott jag kan, och köpte med mig lite saker hem. Ett paraply, en kattmynta-leksak, och så de här.

Mugg, kalender och hittekattsbandet från Stockholms Katthem

En kalender, en snygg mugg och hittekattsbandet. Har ju inte direkt några pengar över, och på grund av mitt funktionshinder klarar jag inte att vara volontär själv, men jag hoppas att den här texten kan få någon att skänka en slant, eller att bli volontär. Stockholms Katthem har plusgirokonto 90 01 79-3, och de har olika e-postadresser för olika ärenden, så klicka här om ni vill kontakta dem. Kanske ta hand om en katt, sponsra en bur, bli volontär eller akuthem.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/stockholms-katthem/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.