Bärarkort och information

Puh! Allt klart – tror jag. Omöjligt att veta förrän jag är framme och saknar något, skulle jag tro. Det är mycket att tänka på när man reser, och har en ovanlig sjukdom som kan slå till då och då. Om något skulle hända så måste jag ha information med mig om EDS, och därför har jag alltid ett bärarkort i plånboken – även i Sverige så klart. Skrev ut en engelsk variant, för någon grekisk hittade jag inte, och min grekiska är minst sagt lite tafflig. Det är lätt att ha med sig ett bärarkort överallt, och det borde alla med någon sjukdom ha.

Bärarkort EDS

Försäkringspapper är viktiga att ha med, och så all dokumentation kring medicinerna jag har med mig och i vilka doser jag äter dem. Jag tänker inte gå och bära omkring på någon mer omfattande beskrivning av vilka operationer jag har gjort, vilka leder som är trasigast eller hoppar ur led eller på vilka nivåer ryggen är reparerad – mitt bärarkort och den information jag eller syrran kan ge om en olycka skulle hända får räcka. Jag ska hänga vid stranden och kanske ta en tur runt ön, that’s it.

Jag måste resa med korsett på, så jag lär ju som vanligt få klä av mig i säkerhetskontrollen. Ta av mig skorna. De får hjälpa mig på med sakerna igen sen, men sån tur har jag väl inte. När jag flög fram och tillbaka till Umeå stup i kvarten hände det varje gång. Jag fick ta av mig skor och ortoser, men ingen fanns tillgänglig att hjälpa till att sätta på skorna igen – trots ett uppenbart hinder för mig att göra det själv utan stol eller skohorn. Dessutom skulle jag ta mina värdesaker från bandet samtidigt. Kul.

Nä. Nåja. Vi får se, de kanske har en bra morgon i säkerthetskontrollen i morgon. Jag ska gå upp senast klockan fyra, så det blir en tidig kväll här. Pass och biljett är nära tillhands, har packat lite kläder, toalettsaker, min mini-laptop och en bok. Säkert skitdålig, men jag tänker inte läsa bort semestern när jag har så mycket ledig tid hemma. Boken är en nödlösning om jag måste ligga och vila någon annanstans än i havet… God natt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/bararkort-och-information/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.