Det är mitt år!

Det känns så himla bra. I år är verkligen mitt år, efter ett decennium av kämpande, smärtkliniker, ovissa och ointresserade läkare som inte vet vad de ska göra. Jag kan landa i lugn och ro i kunskapen om att jag slipper jaga tillfälliga intyg för sjukskrivning eller till Arbetsförmedlingen för att kunna bo och äta. Visserligen saknar jag de behandlingar jag behöver, men det är en sån jäkla skön känsla att slippa den där stressen. Jag blir inte utförsäkrad, eftersom jag kommer att få sjukersättning. Jag kan visserligen inte bli frisk, men jag har lärt mig leva livet så här för länge sedan. En dag i taget.

Jag är utan ersättning igen. Rolig bild på att vara sjuk och behöva jobba. Nu är det mitt år!

Jag kan i lugn och ro leta efter läkare som kan något om EDS, och jag kommer aldrig mer att behöva träffa någon, vem som helst, bara för att sjukskrivningen har slut. Flera dagar i rad har jag vaknat och känt mig så mycket mindre trött och orolig än vanlig – det har nästan känts bra att kliva ur sängen! Bara en sån sak har inte hänt på evigheter. Jag kanske till och med skulle kunna bli lycklig i framtiden, vem vet. Det känns inte som om det är en omöjlighet.

Det är mitt år. Jag har fått saker från vården jag tidigare lagt ut tusentals kronor på (som korsetterna), jag har blivit beviljad sjukersättning, och jag har fått lite bra kontakter med folk. Jag var i finalist i kategorin årets personliga blogg på Finest Awards, och dessutom ska jag snart åka på semester. Jag har fått en hel del lärdom under året, och allt bra som har hänt hittills. Tack för allt ert stöd, alla uppmuntrande ord och alla fina hälsningar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/det-ar-mitt-ar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterapril 14, 2014 kl. 11:38
  • Svara

  Hipp,hipp, hurra! Typ……

  Då är ljuset i tunneln inte tåget. 😀 Tur att du och jag inte är typiska svenskar för då skulle vi pessimistiskt säga att nu kan det bara bli sämre. Hoppas det blir ännu bättre. Semestern kanske ger ny energi.

  1. Ja inte fasen kan det bli mycket värre än vad det var ett tag! Semestern kommer att bli grym!

  • Tofflanapril 14, 2014 kl. 18:45
  • Svara

  Du är SÅ värd detta du har fått, du har kämpat så länge – och kämpar fortfarande med din smärta. Jag har fått en minimini-inblick i det här med smärta och det är så nyttigt för mig, vännen.

  Kram!

  1. Tack! 🙂 Usch, jag lider med dig också ska du veta! Det är aldrig roligt, och så handikappande och utmattande! Kram!

  • Sapril 14, 2014 kl. 18:59
  • Svara

  Ulf Freijvall i Lund kan mkt om EDS. För långt?

  1. Om det är återkommande behandling så är det för långt, dessutom har jag aldrig fått resor och boende betalt för smärtkliniker och dylikt i andra län. Det finns en privat specialist lite närmare, i Mjölby, men han diagnostiserar i stället för att behandla. Det jag söker är massage, träning och smärtlindring, och det borde finnas i Stockholm… 🙂 Ingen verkar veta var jag ska vända mig så de hänvisar mig bara till privata kliniker – även när jag kommer med förslag. Något att jobba på!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.