Påskägg och chokladharar

Jag brukar alltid köpa en chokladhare när det är påsk, för man vet aldrig om man får något påskägg med godis eller inte. Jag är liksom inte 8 år längre, så det brukar sluta med att jag får köpa mitt eget jävla godis. De senaste åren har jag dock blivit väldigt bortskämd med påskägg av svärisarna, för varje gång vi har kommit till lantstället under påsken har vi mötts av ett välfyllt påskägg.

Men det är ändå tradition med en hare eller kanin eller vad det nu är, av choklad. Och inte vilken choklad som helst, det ska vara sån där blaskig och billig mjölkchoklad, och inte den finare sorten. Tradition. De allra godaste chokladkaninerna är de som är som Kinderägg, med mjölkchoklad och vit choklad inuti. Det är nog fasen den allra godaste chokladen som finns.

Chokladkanin, godis, påsk

De brukar reas ut hej vilt när påsken är över, så jag håller huvudet kallt och väntar några dagar eller en vecka innan jag kollar. I värsta fall blir jag utan, och då kanske världen går under. Jag har nämligen aldrig blivit utan chokladhare – eller motsvarande tomte när det är jul – om man inte räknar med att älskaren R äter upp det mesta av den om jag inte gömmer den. Men i de fallen har jag i alla fall haft en, och det kanske är det som räknas. Påskägg är inte riktigt lika viktigt som en chokladhare, men det är betydligt roligare att få påskägg i present. Förresten, heter det chokladkanin eller chokladhare? Och finns det chokladpaddor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/paskagg-och-chokladharar/

2 kommentarer

  • Petterapril 19, 2014 kl. 10:16
  • Svara

  Har aldrig fattat det här med påskharar och påskägg. Harar lägger inte ägg. De skuttar förvisso inte heller omkring i skogen med blå päls och en söt korg fylld med ägg under armen. 😀

  Vad har Jesus för förhållande med harar? Katoliker som på grund av förbudet mot preventivmedel kanske ynglar av sig som kaniner kan ju ha gett upphov till haren. Äggen? Kvinnans ägg?

  Och var i helsike kom påskkärringarna in i bilden? Är det häxor som blivit tiggare? Och påskriset? Vem fan kom på att det ska hänga färgglada fågelfjädrar i en kal buske. Vad säger Jesus?

  Fattar inte alls det här med påsken. Men en chokladkanin kan kittla skönt i kistan. 😀

  1. Hahaha! Det är ingen idé att fundera över hur hela skiten hänger ihop, det är väl blandat och mixat och urplockat ur traditioner och religioner världen över! Påskriset borde ha en viss funktion (eller ha haft förr i tiden i alla fall), om man skippar pyntet… Glad påsk ändå! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.