Ögonen rinner, näsan rinner…

Hela mitt huvud täpptes igen av de mängder pollen som ligger i luften, så fort jag kom ner till lantstället i går kväll. Ögonen svullnade, bihålorna täpptes igen och näsan började rinna. Underbart. Vaknade i morse och kände mig helt sjuk, fastän jag för en gångs skull inte lider av någon slags förkylning.

Det värsta är ögonen. De känns sträva och torra, trots att de rinner samtidigt, och så kliar det så att man bara vill ta en rotborste och gnugga på ögonen. Dessutom har jag kontaktlinser, så det funkar jävligt dåligt. Tricket är ju att inte peta i ögonen, men när det kliar så att man vill dö är det svårt att låta bli. På nätterna är det svårt också.

Käkar en Kestine och härdar ut. Min allergi mot pollen har blivit mycket värre de senaste fem åren, vilket är lite konstigt eftersom de saker jag är korsallergisk mot i ätbar form har blivit lite bättre. Blev tipsad om några medel mot allergi från hälsokostaffären, men när jag kollade upp vad de skulle kosta per dag så var det mer än dubbelt så mycket – och jag vet inte ens om det funkar.

Kestine 10 mg. Ögonen rinner!

Självklart glömde jag fråga min usla husläkare när jag var där innan semestern om allergimedicin på recept, så jag får väl härda ut några veckor med rinnande ögon och käka de någorlunda dyra tabletterna när det är som värst. Det är ju inte hela världen – det gör inte ont, och med lite viljestyrka går det enkelt att stå emot kliandet. Det jobbiga är att jag inte behöver extra trötthet till mitt kroniska trötthetssyndrom… Oh well, även solen har en baksida.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/ogonen-rinner-nasan-rinner/

2 kommentarer

    • Stefanmaj 8, 2014 kl. 11:06
    • Svara

    Det där med rinnande ögon är sämst. Har själv turen att inte ha någon pollenallergi men är istället känslig mot katt vilket är otroligt tråkigt då det knappt går att vistas tillsammans med dem. Lycka till nu tills pollen lugnat sig! 😉

    1. Ja, riktigt irriterande! Tack detsamma, håll dig undan pälsbollar!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.