Pulled pork och fler djur…

I går lagade jag pulled pork! Det blev alldeles ypperligt gott, det var hur enkelt som helst och väldigt billigt att göra, och det bästa av allt är att vi bara åt upp hälften i går. Det innebär inte bara att jag slipper laga middag i dag, den blir dessutom vansinnigt god. Pulled pork är sån där mat som lagar sig själv utan passning, och vem som helst kan göra det. Faktiskt. Visserligen är den där färdigvarianten som finns att köpa väldigt god också, men jag får minst tre gånger så mycket mat för pengarna om jag gör det själv.

Den där gigantiska myran jag skrev om förut var inte det enda gigantiska djuret här på landet just nu. Avslutade mitt pulled pork på grillen för lite extra god smak, och medan vi satt där hörde vi ett litet vrål inifrån ”svärföräldrarnas” hus, och svärmor kom utspringande. Hon hade precis tagit in tvätten, och med den hade en passagerare hängt med. En inte så liten bålgeting, den var faktiskt helt jävla enorm. Och lät som ett bombplan. R ryckte in och mördade den – de är vanligtvis inte aggressiva, men kan stickas om och om igen – och här är monstret.

Bålgeting bredvid en tändare. Lagade pulled pork och överraskades av en skrämd svärmor.

Det där är en tändare som är sju centimeter lång, och trots att getingen är ihoprullad syns det i alla fall något så när hur stor den var (vanliga getingar är mellan 11 och 16 millimeter). Den enda fördelen med bålgetingar framför vanliga getingar är att de är så långsamma och hörs så väl, att till och med jag hinner flytta på mig när jag hör att en är på väg. De finns lite här och var i krokarna, men inte i någon stor mängd. Tack och lov.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/pulled-pork-och-fler-djur/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermaj 24, 2014 kl. 10:31
  • Svara

  Hehehe…. Vilka olika synsätt vi har på djur. I min familj släpper vi ut alla getingar. Här är vi inte skraja. 😀
  Morsan har såna där stora rackare som bor under plankorna i hennes kåk. Hahaha…. Jag gillar djur som man tror inte kan bli stora. De är häftiga. Vet inte om jag sett den där myran du skrev om men jag har sett gigantiska myror i skogen.

  1. Haha, ja! Jag släpper ut allt jag kan, men ibland när man är under attack så kan något råka stryka med… De får gärna vara i fred och göra vad det nu är de gör, så länge de inte är på mig eller i min mat. 🙂

  • Åkemaj 24, 2014 kl. 11:17
  • Svara

  bara ett litet ”appropå” ang fläsket du omnämnde/lagade ,, kan säkert vara gott osv MEN UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER SKA DET TILLAGAS PÅ DANSKT FLÄSK ,, deras omänskliga behandling av deras djur ska spridas och eliminera danmark från världskartan av matproducenter ,,,

  samtidigt som jag skriver det ”omänskliga” så känns det lite som jag vill lägga dit ett ” / ” OCH djuriska men jag har fassen aldrig sett DJUR behandla varandra så SVINIGT som man nu TYVÄRR avslöjat danskarna att göra

  USCH !! och allt detta för att få n mera av dom ÄCKLIGA PENGARNA .. skulle man haft möjligheten att ändra NÅTT här i världen så skulle jag lägga alla mina ägg i den korgen som eliminerade PENGAR , pengar är grunden till MYCKET MYCKET ONT och med ett rymligt samvete eller eliminerad/lobotomerad hjärna så kan man helt enkelt ursäkta ”allt” med förtjänsten

  en annan rent BESTIALISKT handling utförs av dessa kommersiella asiater .. eller vänta stavade fel ser jag AS-iater ska det vara ,,

  det jag har i åtanke kan enklast beskrivas som att man tar med dig ut på havet , väl där lägger man omkull dig och installerar en tvångströja på dig för att slutligen helt enkelt lämpa dig över religen för en säker DÖD genom drunkning

  jag har aldrig testat det och kommer aldrig frivilligt att beställa in HAJFENSSOPPA …. När dom fiskar haj så väl fångad drar man upp dom på däck , skär av deras fenor och slutligen låter hajen , blödande utan fenor få glida i havet för att möta en säker drunkningsdöd ,, det finns extremt mycket att säga om detta men hur i HELVETE är man skapt att man så bestialiskt kan göra en sådan handling ,, jag har uppfattningen att alla djur oxå har ett medvetande ,, skulle man åtminstonde kunna avliva dom innan man klipper fenorna , , så slipper det stackars djuret få denna sista upplevelse av total smärta och samtidigt eliminera det overhört grymma när dom dumpar tillbaka dom i havet helt utan någon som helst möjlighet annat än att sjunka mot botten och uppleva en panik som i ord är totalt omöjlig att få ord för .. sen har vi ju oxå en helt annan sak i det overhörda slöseriet att kasta hela kroppen till ingen annan nytta än möjligtvis mata krabborna

  ”vadå offtropic” ,, 🙂 ibland svämmar det över och det ena leder till det andra ,, en passande rubrik torde vara den totalt felaktiga devisen ”människor är djur” men som sagt jag har aldrig ens hört talats om DJUR som har kapaciteten att behandla andra med en så uttalad GRYMHET

   • Pettermaj 24, 2014 kl. 11:22
   • Svara

   Jag har aldrig köpt danskt kött. Anledningarna är många. Vattenfyllt, hormonstint och fullt med antibiotika. Sådant trams avhåller jag mig från.
   Tyvärr är inte heller svenskt kött var det en gång varit. Det bästa kött man kan köpa är simpel köttfärs och fläskkotletter. I dessa finns det kött. Korv med kött i finns knappt längre att hitta. Det är tyska korvar som gäller och då vet man inte längre riktigt hur köttet är framställt.
   Blir väl att köpa korvskinn att fylla med kryddad köttfärs. Då vet jag i alla fall vad jag käkar.

   Synd.

   1. Det är ju hippt att göra egen korv nuförtiden, så det kanske vore nåt! Nu gillar jag ju inte korv, men jag har faktiskt en supergammal hushållsassistent med korvstoppningstillsats. En vacker dag kanske den kommer till användning!

     • Pettermaj 24, 2014 kl. 15:15
     • Svara

     Tycker du ska ge korven en chans. Krydda lite köttfärs till något starkt och tryck in det i ett korvskinn med din maskin. Vem vet, du kanske skapar något gott. 😀

     Det är synd att dagens charkuteriprodukter innehåller en så stor del ickekött. Ibland blir jag rädd när jag läser innehållsdeklarationen. Jösses, var är köttet?

      • Klaramaj 24, 2014 kl. 16:24
       Författare

      Mjo. Det krävs nog en hel del fett och bindemedel för att det ska hålla ihop och vara en ”fin” korv, om man inte torkar den. Och de flesta korvar är för billiga för att innehålla särskilt mycket kött, antar jag. Men jag är verkligen ingen korvexpert, så jag vet inte. Men jag kanske provar!

  1. Ja, det är hemskt. Tyvärr är det nog inte mycket bättre på många andra håll och med många andra djur, men det är klart att man ska hålla sig undan det man vet inte är bra. Så länge det finns pengar att spara eller tjäna verkar en del människor inte bry sig ett skit om varken andra människor, djur, miljö eller annat sånt som jag tycker är viktigt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.