Riskakor

Jag gillar riskakor. De är bra som mellanmål eller bara att ha något att knapra på ibland när man är sugen. Min favorit är riskakor med ostsmak, för de har liksom det där ostbågs-pulvret på (om det nu finns något som heter så). Jag brukar alltid ha ett paket hemma, och så även nu. Eller nyss kanske ska jag säga, för det åkte ut fortare än kvickt. Jag tog fram paketet och kollade inte något närmare på det, och försökte få upp en riskaka genom att trycka upp den utifrån. Tur att jag misslyckades, för då var jag tvungen att kolla.

Riskakor med ostsmak. Och en spindel på en riskaka.

Ehhh… inte så trevligt. Riskakor ska vara vegetariska! Spindlar är trevliga, och precis som med de där jäkla myrorna och bålgetingarna jag skrev om förut, roliga att observera. På håll. Inte i maten. Tog ut paketet på verandan för att skramla ut spindeln till sin naturliga miljö i en buske (på grannens tomt), men den blev helt tokig när den kom ut i solen, och började kuta överallt i och runt paketet med riskakor. Efter ett ögonblick hade jag ingen aning om var spindeljäveln var någonstans, så jag slängde bara ut paketet på verandan och borstade av mig.

Sen dröjde det kanske tio sekunder innan en av katterna var där och slickade på riskakorna också, han älskar alla sorter kakor och kex, och skulle lätta käka upp en hel om man fick. Jäkla djür, sno min mat på det där viset. Men så är det här på landet – stoppar man inte paketen med mat i påsar eller burkar kan man vara ganska säker på att någon har varit där och nallat…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/riskakor/

2 kommentarer

    • Pettermaj 25, 2014 kl. 11:31
    • Svara

    Tror spindeln testkörde sina nya joggingskor på riskakans ojämnheter. På sommaren hittar alla djur till mat. Fåglarna utanför mitt hoppar ibland in genom fönstren för att kolla var deras käk är.

    Sedan har vi de där krypen som gärna vill bli mat och flyger in i min mun, ögon eller näsborrar. Kombinera detta med mygg och fästingar som vill att jag ska vara mat. Inte konstigt att jag gillar svalare väder. 😀

    1. Äta eller ätas! Har aldrig haft någon fågel i huset, men tydligen har det gått att mata ekorrar från verandan en gång i tiden. Nu kommer myggen snart också, härliga tider! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.