Shopping i Grekland

Det blev lite shopping i Grekland när vi var på semester! Det finns ju tonvis med små souvenirbutiker, men även en hel del små ställen som säljer traditionella smycken, och så sommarkläder till alla turister. Jag passade på att köpa två billiga sommarklänningar, en lång svart med band runt halsen med snygga pärlor som är urskön att glida runt i, och så en kort blå klänning med bara en ärm. Riktigt snygg för priset – kvaliteten tror jag inte det bästa om, men det spelar ingen större roll.

Jag gillar verkligen de där traditionella grekiska mönstren och formerna de använder på smycken och annat, så jag blev väldigt nöjd med min shopping i Grekland. Det blev ett smalt blått armband med ”lucky eyes”, som jag antar ska skydda mig från diverse onda ögon, ett brett armband med symbolen för långt liv, samt ett litet läderhalsband med samma symbol. Bredvid det blå armbandet ligger ett par örhängen som ser ut som fiskskelett. Ja, det låter helpuckat, men de är väldigt glittriga och ser riktigt coola ut på.

Shopping i Grekland, parfym, smycken och klocka

Dessutom köpte jag en billig klocka som var ursnygg, och ett par av mina favoritdofter i taxfree-shopen på väg hem. DKNY’s ”Be delicious” och ”Be delicious fresh”, två 30 ml-flaskor för mindre än halva priset jämfört med hemma. Perfekt, för jag unnar mig aldrig sånt annars. Och åker man på semester ska man unna sig saker, punkt slut. Väldigt lyckad shopping!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/shopping-grekland/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: