Sjukgymnast och trängsel

Jag börjar ledsna på att gå till min sjukgymnast nu. Der är mest prat, och några få små övningar för att stärka en pytteliten muskel här och där. Pratet består mest av kroppskännedom och att lära sig lyssna på kroppen, anpassa rörelserna efter den och till och med lite mindfulness. Kvinnan jag träffar är hur trevlig som helst, men det ger mig inget längre. Hon säger själv att jag har extremt bra kroppskännedom och kontroll över minsta muskel och rörelse, och det är klart att jag har. Det måste jag ha.

muskler. Var hos min sjukgymnast i morse.

Tydligen är det ovanligt, men jag tycker att det är självklart att man gör så mycket man bara kan själv, för att må bättre. Inte för att jag vet om jag mår bättre av att veta att jag har svårare att få kontakt med en liten muskel längst inne vid ryggraden i länden på vänster sida än på höger sida, men så är det. Jag har två inbokade besök till med min sjukgymnast, med några veckors mellanrum, sen är det nog slut. Jag avskyr mindfulness. Jag kan tänka, se och känna efter utan att någon behöver säga det åt mig.

På väg hem var det trängsel överallt där det fanns en solig bänk, ett torg eller en gräsplätt. Redan när jag åkte vid åttatiden i morse hängde folk och gjorde ingenting mer än att lapa lite sol, så nu är väl sommaren här. Snart kommer rosévinet fram, och kajen vid Slussen fylls. Varför vill man sitta där egentligen? Mitt i trafiken, bullrigt och smutsigt som fasen, och trångt. Det är väl en av de saker jag aldrig kommer att fatta heller. Åk ett par stationer ut och hitta fantastiska grönområden eller parker i stället. Nä, just ja, då syns ni ju inte.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/sjukgymnast-och-trangsel/

2 kommentarer

  • Pettermaj 21, 2014 kl. 21:05
  • Svara

  Svenskarna har ett speciellt förhållande till solen. Många verkar anse att man måste suga i all sol så mycket som möjligt då det kan vara mulet imorgon. 😀
  Visst är det skönt med lite sol och varmare väder men personligen föredrar jag ljumma sommarkvällar. Inte konstigt att folk hänger på uteserveringar mitt i stan. de vill ju se coola och framgångsrika ut. Sitta och hänga när ”vanligt” folk jobbar. Därför hänger man vid kajen eller Slussen för då syns man.

  Håller med dig att det ofta finns många betydligt bättre områden utanför stan. Personligen tycker jag Hökarängen verkar vara ett skönt område i Stockholm. Skulle nog hellre hänga där än vid Slussen. Katarinahissen är dock lite cool men jag tror inte man blir coolare för att man hänger där. 😀

  1. Ja, man vet fan aldrig med solen! Visst är det skönt, men om jag lapar sol gör jag det helst på egen hand i lugn och ro. Hökis har sin charm, skulle mycket hellre hänga där än vid Slussen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.