Veckans minus, vecka 19

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till att jag inte har fått färdtjänst förlängt ännu. Enligt dem själva bör man skicka in läkarintyget två månader innan den tidigare perioden tar slut för att de ska hinna färdigt i god tid så att det inte blir något glapp. Okej, det funkade ju inte. Jag skickade in mitt intyg den 21 februari, och när jag försöker logga in just nu så finns inte mitt personnummer med i registret över personer som har färdtjänst. De har alltså inte tagit något beslut, och när de gör det tar det ytterligare en vecka innan kortet är tillverkat och det har hunnit fram till mig. Det kommer alltså att ha tagit minst tre månader innan de hinner klart. Om jag får det förlängt alltså, och får jag inte det är det ju ingen idé att jag ens försöker jobba någon annanstans än hemifrån.

Papper, ansökan, överklagan, Försäkringskassan

Det tar något enormt på krafterna för mig att försöka åka någonstans med kollektivtrafiken. Jag blir sjuk, på riktigt. De dagar jag har försökt ta mig till jobbet har jag övervägt att vända och åka till akuten i stället, så illa är det. Jag fattar att de inte kan urskilja vilka resenärer de ska besluta för först – förutom i turordning – men med lite logik och en snabb koll på min historik blir det uppenbart att jag har ett jobb, som jag kanske inte klarar av utan färdtjänst. Om det tar minst tre månader, säg det då. Veckans minus går till kundtjänst som säger två månader när det tar minst tre, och till avdelningen som handlägger ärendet utan att meddela kundtjänst om att handläggningstiden har ökat… Och så slänger jag in ett veckans minus till alla som trängs i kollektivtrafiken. Skäms!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/veckans-minus-vecka-19/

2 kommentarer

    • Åkemaj 11, 2014 kl. 11:57
    • Svara

    visst är det “charmigt” hur snabbt dom klarar av att sköta sitt jobb ,,, jag har precis samma historia varenda gång det handlar förnyelse av färdtjänsten eller parkeringstillstånd och då har jag varit i deras kundregister sedan 1983 !! och dom vet att jag år lårbenamputerad dvs ett kroniskt tillstånd precis samma som dig .. att dom har problem med dig förstår jag eftersom du har en så ovanlig “hittepåsjukdom” i deras ögon men det där har dom ju redan utrett när du fick färdtjänsten så dom dumförklarar sig själva med dessa utredningstider ,, samtidigt läser man gång på gång om folk som lyckas bluffa systemet och lyfta millijoner från kassan (tips mottages tacksamt) vet inte om det är de som ligger i fatet eller om fikabrödet är för gott inefetivt är bara förnamnet “suck”

    1. Väldigt märkligt att det är så – det borde gå så mycket fortare när man har något kroniskt och redan har blivit beviljad det tidigare! Okej om de säger att det tar 3 eller 4 månader så att man vet och kan skicka in intyget långt innan dess, men det här är inte okej. Helt ofattbart.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.