Veckans minus, vecka 21

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till något jag älskar, men som är i hemskt dåligt skick och tar all tid med R ifrån mig. Sommarstugan. Den är otroligt mysig, ligger hur bra som helst till, det är vackert och härligt att vara där på lantstället. Men själva huset skulle behöva en extreme makeover, om det ska stå stadigt en längre tid.

Sommarstugan på lantstället. Veckans minus går till att det behöver så mycket underhåll!

De som byggde huset hade ingen aning om hur man gör, så allt är fel och en enda röra. En del av golvet står direkt på ett berg, en del av stugan håller på att ramla ner för en sluttning, taket börjar luta inåt och det är hål och sprickor i innertaket. Dessutom har vattenledningen pajat, så nu har vi bara vatten utomhus. Efter varje vinter tillkommer nya fel, och andra rättas till beroende på hur mycket huset har rört på sig. En dörr som inte har gått att stänga förut fungerar plötsligt, och en annan gör det inte.

Elen är knasig, och det är alltid något som måste lagas eller bytas ut. Det faller liksom isär lite hela tiden, fortare än vi hinner fixa eller förbättra något Det bästa vore ju att bygga en ny stuga och göra rätt från början, men det är ju inte ett alternativ. Och eftersom R vill göra allt själv, så får jag knappt någon tid med honom när vi är där. Därför får stugan veckans minus, trots att jag verkligen älskar den!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/veckans-minus-vecka-21/

2 kommentarer

    • Pettermaj 26, 2014 kl. 12:24
    • Svara

    Då får vi verkligen hoppas att R är bättre på husbyggnation än de som byggde kåken. Om inte så kanske problem kvadreras med åren. Hmmmm. Intressant formel det kunde bli. En progressiv kurva där problemen ökar med kvadraten på antal år sedan N. Hahaha….

    Till slut kommer man till ett vägval. Kalla in proffsen så att det blir fixat innan man ligger i graven eller kåken har ramlat ihop. Å andra sidan finns det dom som inte kan sitta still och gillar att snickra hål i väggen.

    1. Haha! Tänker inte göra någon formel för det, jag ser på och håller käften. 🙂 Han tillhör de där som inte kan sitta still, och han är i alla fall väldigt noga så jag tror att det kan bli bra. Om det blir något alls. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.