Vilodag och uppackning!

Så skönt att komma hem och sova i min egen säng! I dag blir det bara vilodag, det enda jag ska göra är att packa ur resväskan och tvätta lite. Det funkade i alla fall mycket bättre i Barcelona än i Grekland, dels självklart för att jag hade rullstolen med mig och slapp gå, men jag har inte heller burit något och fått precis allting serverat och gjort åt mig. Det kanske är det som krävs, nu för tiden. Jag har faktiskt jävligt ont ändå.

Jag gjorde faktiskt inte ett dugg när vi kommit hem i går eftermiddag heller. Älskaren R har drabbats av någon slags influensa, förkylning eller spanska sjukan, så han reste med feberfrossa och nysattacker. Han var så där sjuk som bara en karl kan bli, så han hade vilodag i går. Tror visserligen inte att han kommer att göra något av det han hade planerat i dag heller, men man vet aldrig.

Jag fick mitt Färdtjänstkort under tiden jag varit borta, förresten. Det måste ha kommit i torsdags eller fredags. Med kortet följde ett beslutsbrev som beskriver vad jag har rätt eller inte rätt till, men det framgick inte överhuvudtaget om jag var berättigad till lägre avgift nu när jag har sjukersättning.

Jag var alltså tvungen att ringa kundtjänst och fråga, och de förstod inte heller varför det inte stod i meddelandet. De kunde i alla fall se att jag skickat in intyget från Försäkringskassan som styrker att jag har sjukersättning, så de skulle skapa ett ärende och damen jag talade med lovade att det skulle vara en lägre avgift från och med maj. Den som lever får se…

Lustigt, De två gångerna jag ansökt och fått besked tidigare har det klart och tydligt framgått att jag måste betala fullt pris, men nu stod det inte ett ord om någon kostnad. De kanske tänkte att med lite tur skulle jag inte känna till det och hålla käften, vem vet… Ja ja, i morgon bitti kan jag i alla fall ta en taxi till jobbet – skönt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/vilodag-och-uppackning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.