Midsommar och mat!

Årets midsommar bjöd inte på några större överraskningar, utan allt var precis som vanligt – enligt tradition! ”Gästerna” (min familj) anlände på torsdag eftermiddag, när jag låg och sov. De klev in, och den minsta, min systerdotter, blev ytterst förvånad att det var någon där! Men det verkade som om glädjen var större än förvåningen i alla fall. Jag var i riktigt dålig form hela midsommar efter behandlingen i torsdags och tågresan ner, men det gick ganska bra ändå. Jag har sovit mycket, och inte gjort något som varit särskilt jobbigt mer än lite lätt lek. Vi pratade mest, i stället för att leka med något rent fysiskt.

På själva midsommar bev det en traditionell sillunch med några snapsar och diverse tillbehör. Alldeles nyupptagen färskpotatis som ”svärisarna” har odlat själva, den var helt gudomlig med lite smör till. På bilden ser det ut som om det är mer drickbart som ätbart, men vi blev mätta i alla fall. Och lite lulliga, det är fort gjort för mig med tanke på att jag var tvungen att äta ett och annat piller ibland också, eftersom hela min höft flyttade på sig en bit i torsdags.

Dukat bord till midsommar. Sill, lax, färskpotatis och snaps.

Efter lunch blev det jordgubbstårta med midsommarstång och dans nere i hagen, och det var riktigt mycket folk där. Det var så kallt, att jag inte stannade länge. För jobbigt att sitta stilla ute i kylan, så jag gick hem och lade mig i sängen en stund när jag hade proppat i mig tårta. De andra härdade ut en liten stund till, men inte särskilt länge. Det regnade i alla fall inte. På eftermiddagen hade vi filmstund och lite lek, och framåt kvällen blev det mer god mat. Och lite sprit.

Tog en kvällspromenad med R, och lade mig ganska tidigt. Kunde inte ställa mig upp själv i morse, men efter en pillerfrukost kom jag igång. Gästerna stannade till tolv ungefär, och sedan dess har jag inte gjort mycket. Tänker inte göra så mycket i morgon heller, för då ska R bort. Årets midsommar blev alltså som vanligt en ganska lugn och trevlig historia, och det var tur. Jag hade dött om jag hade ansträngt mig mer…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/midsommar-och-mat/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: