Vuxen eller pensionär?!

När jag bokade min tågresa till lantstället tidigare i veckan så köpte jag som vanligt en biljett för en vuxen. Jag är ju vuxen, men hade inte en tanke på att jag faktiskt kan köpa biljett som pensionär nu för tiden! Det var ju bara en kort resa, men jag hade ju ändå kunnat spara några kronor om jag hade fyllt i att jag var pensionär. Jävla skit, jag har inte alls vant mig. Som tur är har jag en massa år på mig tills jag faktiskt blir pensionär rent åldersmässigt, så jag hoppas att jag vänjer mig snart.

Det är lite klurigt det där med pensionärsrabatter på olika ställen. En del ställen erbjuder dem inte alls (det varierar kraftigt på till exempel museum och sånt), och på andra ställen (som exempelvis en del frisörer) gäller det inte alls om man är “sjukpensionär” i stället för ålderspensionär. Det är jävligt märkligt, för jag har ju en lägre inkomst som sjukpensionär än vad många som har arbetat hela livet har – även om pensionerna också är låga.

Årsbesked, orange kuvert. Det orangea kuvertet, pension.

Det verkar i alla fall inte finnas något enhetligt direktiv för vad som gäller för olika sorters pensionärer. Visst, jag ser ung och frisk ut, men det är jag inte. Inte ett dugg frisk. Som tur är har jag ju Försäkringskassans intyg som säger att jag är berättigad till lägre avgifter, men om det ställe jag försöker “komma in billigare på” bara erbjuder pensionärsrabatter för ålderspensionärer är det ju bara löjligt. Gammal eller ung och sjuk, benämningen när man har den här sortens ersättning är densamma. Jag måste kolla med min frisör om deras pensionärsrabatt gäller mig, och om den inte gör det så letar jag upp en annan. Om det finns någon. Nä, skärpning Klara. Inte glömma att spara när du faktiskt har rätt till det.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/vuxen-eller-pensionar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.