Otur och frihet

Otur med kroppen. Otur med vädret. Det har varit ganska kallt ett par dagar, men i dag ska det kanske bli varmt och fint. Väderprognosen sa det i går, men den har sagt många saker som inte stämmer på sistone. Om det artar sig i dag tänker jag relaxa i en solstol med något svängigt i öronen, något gott att dricka, funderandes på framtidsplanerna. Musik? Skriva? Något helt annat? Tja, vem vet.

Dyker det upp något socialt och kul så hoppar jag säkert på det, så länge det inte är varje dag och inte mer än några timmar i veckan. Men om, eller när, detta eventuella något börjar kännas jobbigt eller inte längre är kul, så tänker jag inte göra det längre.

Jag tänker göra precis vad jag vill fortsättningsvis. Om tillfälle ges alltså, men med min otur lär det ju inte hända. Är så jäkla van vid att inte träffa folk, inte leva som en rockstjärna och inte göra roliga och kreativa saker, att det måste ske en ändring på den fronten.

Om en vecka är jag ju faktiskt inte bunden vid en enda grej längre. Inget jobb, inga myndigheter förutom ett och annat läkarbesök, och ”försörjningen” är ordnad. Hur de sedan har tänkt att man ska överleva på sjukersättning är en helt annan fråga, för är man sjuk har man en jävla massa extra utgifter (typ 140.000:- under en tvåårsperiod), så det spelar ingen roll om jag jobbar 25%.

Gör jag det har jag betydligt större vårdutgifter, betydligt mindre ork, mer ont och mindre kul. Min otur måste ta slut någon gång, så nu jävlar laddar jag inför min sista vecka och sen tänker jag enbart försöka göra kul grejer. Fri som en fågel. En del dagar är man duvan, andra dagar är man statyn under den.

Två duvor vid en staty

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/otur-och-frihet/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.