Veckans minus, vecka 23

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan har varit riktigt dålig rent kroppsligt, men det har inte hänt så mycket dåligt runtomkring mig. Tvärtom, jag har haft skitkul med bästa E på besök, bra konserter, jag har badat och haft det skönt på lantstället. Så veckans minus går till något helt annat – reklamfilmen för quorn. Dubbad, tillgjord, och fruktansvärt löjlig. Den hävdar att det finns många anledningar till att välja quorn framför kött (vilket är helt sant), men påstår att den största anledningen är för att:

Det smakar så gott!

Eh, det smakar ¨tydligen ingenting utan kryddor. Quorn är bara ett varumärke av svampproteinet, och inte själva produktens namn. Tillverkas i Storbritannien, och enligt Köttguiden (kloka val för miljön) går det åt mycket energi för att tillverka det, och för att frakta hit det. Dessutom används kemiska bekämpningsmedel i produktionen. Ägg är en av ingredienserna i quorn, och de produceras med allra största sannolikhet inte enligt skydd som motsvarar den svenska lagstiftningen. I själva verket har man ingen aning om varifrån äggen kommer.

Ägg

Så även om det är bra att byta ut köttet mot andra alternativ (Quorn innehåller ägg) så får man ha de sakerna i åtanke. Byter man till Quorn på grund av djurens välmående eller för att få ett naturligt alternativ kanske man bör tänka om. Nej, veckans minus går till reklamen för Quorn. Quorn smakar faktiskt ingenting om man inte kryddar det hårt, det är bara ett dyrt och påhittat substitut för kött, baljväxter, tzay eller andra sojaprodukter. Eller varför inte proteinpulver.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/veckans-minus-vecka-23/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on juni 8, 2014 at 20:19
  • Svara

  Om det inte var meningen att man ska äta djur så skulle de inte vara gjorda av kött.

  1. Och så kan man vara vegetarian för att man hatar grönsaker, och inte av andra orsaker!

 1. Corn är så äckligt ! Det är som du skriver det finna baljväxter . Färdiglagad veg mat är överlag dyrt och väldigt mycket salt tilsatt .

  1. Ja, vidrigt! Hemlagat ska det vara – vegetariskt eller ej! 🙂

 2. Jag äter quorn ibland i lasagne, när jag inte får tag i kycklingfärs. Det är OK, det är kryddningen som gör smaken. I övrigt är reklamfilmen skitdålig! Men jag tycker ju att reklamfilmer överlag är skitdåliga. Mitt största hatobjekt just nu är Pensionsångesten.

  1. Ja, jag stör mig mer på reklamen än på maten, men jag tycker att det är onödigt dyrt. Pensionsångesten har jag missat! 😀 Ska inte hålla utkik efter den, haha!

 3. Fan… Plankar du mig? Jag gjorde ett inlägg om reklamen för Quorn för några dagar sedan. Hahaha.

  https://elmis.se/2014/06/03/det-finns-en-anledning/

  Å andra sidan behöver den här urusla reklamen uppmärksammas mer än en gång. 😀

  1. Haha, det hade jag missat! Vi tycker i alla fall lika, den är verkligen USEL! :mrgreen:

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.